Budi dio naše mreže
Izbornik

Otvorenje sinodalnog procesa za Riječku nadbiskupiju

17.10.2021. 10:00
Rijeka

Rijeka, (IKA) – Program otvorenja sinodalnog procesa za Riječku nadbiskupiju počet će u nedjelju 17. listopada u 10 sati u riječkoj katedrali Sv. Vida. Predvodi riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić uz kojega će pozdravnu i prigodnu riječ uputiti i riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić. O temeljnim pitanjima sinode govorit će nadbiskupijski relator za sinodu vlč. Mario Gerić. Svečano liturgijsko slavlje na rasporedu je u 11 sati.

Sinodalni hod na razini sveopće Crkve počeo je 10. listopada euharistijskim slavljem koje je u bazilici Sv. Petra u Vatikanu predvodio papa Franjo. Odvijat će se u cijeloj Crkvi od 2021. do 2023. godine pod nazivom “Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje”. Time započinje njezin prvi dio – biskupijska razina – koja je ujedno prva faza XVI. redovite opće skupštine Biskupske sinode koja će zasjedati u Rimu 2023. godine.

Otvorenje procesa i liturgijsko slavlje moći će se u izravnom prijenosu pratiti na Facebook stranici i Youtube kanalu Riječke nadbiskupije.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu