Budi dio naše mreže
Izbornik

Papino apostolsko putovanje u Marseille

22.09.2023. - 23.09.2023.
Marseille

Objavljen je program Papinog apostolskog putovanja u francuski Marseille, gdje će boraviti od 22. do 23. rujna povodom sudjelovanja na zaključnom zasjedanju Mediteranskih susreta. Bit će to Papino 44. apostolsko putovanje u inozemstvo.

Mediteranski susreti održat će se od 17. do 24. rujna. Nakon Barija 2020. i Firence 2022., gdje su održana dva susreta „Sredozemlje – granica mira“, susret u Marseilleu nastavak je promišljanja o Sredozemlju kao susretištu triju kontinenata i kolijevci triju monoteističkih religija, kako piše na službenoj stranici susreta. Ovogodišnji susret naslovljen „Sredozemlje – mozaik nada“ zamišljen je kao festival čiji je cilj okupiti mlade svih denominacija i vjeroispovijesti, zajedno s biskupima, udrugama i pokretima iz zemalja koje imaju granicu na Sredozemnom moru, piše Vatican News.

Prvog dana posjeta predviđen je let u popodnevnim satima iz Rima te svečana dobrodošlica francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Uslijedit će marijanska molitva s klerom iz nadbiskupije Marseille, kao i vrijeme za razmatranje zajedno s vjerskim poglavarima kod spomenika mornarima i migrantima izgubljeni na moru.

Idućeg, posljednjeg dana posjeta Marseilleu, Papa će u nadbiskupskoj rezidenciji imati privatni sastanak s osobama koje proživljavaju ekonomske teškoće. U 10 sati ujutro predviđeno je njegovo obraćanje na zaključnom zasjedanju Mediteranskih susreta.

Nakon obraćanja bit će sastanak s predsjednikom Francuske u Palais du Pharo. Papa će u 16:15 predvoditi misu na stadionu Vélodrome, te se potom, nakon svečanog pozdrava, vratiti u Rim.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu