Budi dio naše mreže
Izbornik

Posjet delegacije Caritasa Europa i Austrije Bosni i Hercegovini

04.03.2021. - 07.03.2021.
Sarajevo

Visoka delegacija Caritasa Europa i Caritasa Austrije, koju predvodi mons. Michael Landau, posjetit će Bosnu i Hercegovinu od 4. do 7. ožujka 2021. Cilj njihove posjete je upoznati se s aktualnom situacijom po pitanju migrantske krize u Bosni i Hercegovini, te djelatnošću mreže Caritasa u BiH. Delegacija će posjetiti migrantske centre u Regiji Bihać (Lipa, Sedra) i Ušivak kod Sarajeva, obaviti razgovore s veleposlanicima u BiH, kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim i mrežom Caritasa u Bosni i Hercegovini.

Tim povodom održat će se konferencija za medije u petak, 5. ožujka, s početkom u 10 sati  u Sarajevu u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu (Josipa Stadlera 13).

Na konferenciji će govoriti: kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i predsjednik Caritasa BiH; mons. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa BiH; mons. Michael Landau, predsjednik Caritasa Europa i Caritasa Austrije i gđa Silvia Sinibaldi, direktor za humanitarne poslove Caritasa Europa.

Caritas u Bosni i Hercegovini aktivan je na svim razinama od svibnja 2018. godine u pružanju karitativne pomoći tijekom migrantske krize u Bosni i Hercegovini. U posljednje vrijeme zbog pogoršane situacije, osobito u kampu Lipa kod Bihaća, od kraja prošle godine došlo je do velikog zanimanja cijele Europe o situaciji s migrantima u Bosni i Hercegovini. Brojne organizacije Caritasa širom svijeta (Italija, Austrija, Švicarska, Sjedinjene Američke Države, Slovenije, Španjolske, Poljske, Njemačke i drugi) aktivno rade na prikupljanju materijalne pomoći kako bi se kroz projekte Caritasa u Bosni i Hercegovini pomoglo rješavanju ove krize. Na ovaj način Caritas u Bosni i Hercegovini u suradnji s drugim humanitarno-karitativnim organizacijama, domaćim i stranim, daje svoj doprinos u pomoći u migrantskoj krizi.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu