Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljanje endoskopskog stupa i opreme kupljenih uz pomoć humanitarne akcije „Obitelji za najmanje“ u sklopu 3. NSHKO

27.05.2019. 11:00

U sklopu Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji od 10. do 16. rujna 2018. Splitsko-makarska nadbiskupija uspješno je provela humanitarnu akciju „Obitelji za najmanje” za pomoć pri kupnji uređaja – endoskopski stup za operacijske zahvate u novorođenčadi, dojenčadi i djece za potrebe Klinike za dječju kirurgiju Kliničkoga bolničkog centra Split. U akciji je prikupljeno 620.000 kuna.

Od tog novca te uz pomoć još nekoliko donatora, KBC Split kupio je stup i opremu za endoskopsku kirurgiju kakva se koristi u najboljim europskim centrima, čime će biti omogućeno da se kirurški zahvati obavljaju na najsuvremeniji i najsigurniji način.

Tiskovna konferencija i prezentacija kupljenog stupa i opreme održat će se 27. svibnja u 11 sati u Knjižnici Klinike za Kirurgiju KBC-a Split (2. kat glavne bolničke zgrade).

Humanitarna akcija „Obitelji za najmanje” trajala je od 29. kolovoza do 1. listopada. Novac se skupljao putem donatorskog telefona na br. 060 9000 (cijena poziva bila je 6,25kn), uplatama na račun akcije te putem donacijskih štandova sa suvenirima Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji su bili izloženi na svim događanjima u sklopu Susreta obitelji i u većim župama. Sudionici velikoga humanitarnog koncerta, koji je održan 14. rujna na splitskoj rivi uz izravan prijenos Hrvatske radiotelevizije, odrekli su se u suradnji sa ZAMP-om svojih honorara i tako pridonijeli uspješnosti akcije, kao i brojni drugi izvođači i sudionici na svim događanjima u sklopu Trećega susreta obitelji.

Putem donacijskog telefona ostvareno je više od 35 tisuća poziva, a uplatama na račun i donacijama na donacijskim štandovima prikupljeno je više od 400.000 kuna. Akcija je u potpunosti ostvarila cilj, zahvaljujući svakome tko je donirao novčana sredstva, svoj talent, trud i vrijeme, a namjera nam je bila da naše katoličke obitelji ostave dublji trag u našem društvu i učine dobru stvar za širu primjenu, za one najosjetljivije i najranjivije, djecu i mlade.

Svečano uručenje donacije od 620.000 kuna prikupljenih u humanitarnoj akciji upriličeno je 6. studenoga 2018. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu. Na konferenciji za medije, u tijeku koje je uručen ček prikupljenih sredstava, sudjelovali su: splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, ravnatelj KBC-a Split prof. prim. dr. Julije Meštrović, predstojnik Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Split dr. Zenon Pogorelić i Kristina Bitanga iz Organizacijskog odbora Susreta.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu