Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljanje II. sveska Spisa sv. Maksimilijana Kolbea

08.12.2018. 11:00

Zagreb, (IKA) – Predstavljanje drugog sveska Spisa sv. Maksimilijana Kolbea bit će u subotu 8. prosinca, na svetkovinu Bezgrešne, u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

Program predstavljanja počinje  u 11 sati. Predstavljači su fra Josip Blažević, provincijalni ministar i fra Zdravko Tuba, nacionalni duhovni asistent Vojske Bezgrešne.

Programu predstavljanja prethodi redoviti susret članova Vojske Bezgrešne koji započinje u 9 sati euharistijskim klanjanjem. Misu u 10 sati predslavit će fra Vladimir Vidović, glavni urednik Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga.

Sveti Maksimilijan Kolbe danas je poznat ne samo u Katoličkoj Crkvi nego i u cijelom svijetu. Poznat je kao znamenit Poljak i franjevac, gorljiv štovatelj, utemeljitelj Vojske Bezgrešne, misionar – graditelj poljskoga i japanskoga grada Bezgrešne (Niepokalanowa), prethodnik apostolata suvremenih sredstava društvene komunikacije, a prije svega kao apostol ljubavi koji je u ekstremno teškim uvjetima hitlerovskoga koncentracijskog logora u Auschwitzu pokazao što znači biti čovjek dajući iz ljubavi život za bližnjega. Predstavljajnjem drugog sveska Kolbeovih spisa Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca i Veritas  – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga daju nemjerljiv doprinos duhovnoj literaturi na hrvatskom jezičnom području.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu