Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljanje knjige „Parnassia militia“ Vinka Jelića

28.03.2023. 19:00
Sveta Nedelja

U utorak, 28. ožujka 2023. s početkom u 19 sati, u Knjižnici Mihaela Šiloboda u Svetoj Nedelji (Ulica Marijana Stilinovića 7), u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji i Knjižnice Mihaela Šiloboda, održat će se svečanost predstavljanja suvremenoga kritičkog izdanja zbirke duhovnih koncerata Parnassia militia (1622.) Vinka Jelića. Knjigu će predstaviti u ime nakladnika predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, Ivana Juričić, priređivač izdanja Franjo Bilić te urednici doc. dr. sc. Martina Mičija Palić i Robert Palić.

Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji u sunakladništvu s Hrvatskim glazbenim centrom u jesen 2022. godine objavio je suvremeno kritičko izdanje zbirke duhovnih koncerata hrvatskog baroknog skladatelja Vinka Jelića „Parnassia militia“ (tiskane 1622. u Strasbourgu), povodom 400. obljetnice prvotiska navedenoga izdanja.

Knjiga je dosad predstavljena u okviru 52. Varaždinskih baroknih večeri, u Preporodnoj dvorani HAZU-a u Zagrebu, te u Strasbourgu, a uvrštena je i u zbirku alzaške baštine Nacionalne i sveučilišne biblioteke Francuske u Strasbourgu, kao i u zbirku Univerzitetske biblioteke u Bernu. Za ovo izdanje Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji nagrađen je Zlatnom poveljom Matice hrvatske, koju je urednicima dodijelio predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu