Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljanje knjige „Veliki petak 1945. Biskup Josip Maria Carević: Život za narod, smrt u ime naroda“

05.06.2019. 19:30

Zagreb, (IKA) – Knjiga „Veliki petak 1945. Biskup Josip Maria Carević: Život za narod, smrt u ime naroda“ književnika Mirka Ivanjeka bit će predstavljena u srijedu 5. lipnja u 19.30 sati u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu, Kaptol 29a.

U predstavljanju knjige sudjelovat će doc. dr. Jelena Vignjević (Učiteljski fakultet u Zagrebu), mons. Nedjeljko Pintarić (Ured za kulturna dobra), zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško i autor. Predstavljanje će moderirati Anka Ivanjek, prof.

U glazbenom dijelu programa nastupit će violinist Antun Stašić, prof.

Dubrovački biskup Josip Maria Carević (*Metković, 1883. – † Veliko Trgovišće 1945.) u povijesti Dubrovnika zapamćen je kao dobri pastir i otac siromaha. Podigao je križ na Srđu, na spomen 1900. godina Kristova raspeća. Okrutno je mučen i ubijen 10. svibnja 1945. od partizansko-komunističkih vlasti u okolici Velikoga Trgovišća i do danas mu se ne zna za grob. Romansirana biografija o biskupu Careviću napisana je uz 73. obljetnicu njegove mučeničke smrti, a objavljena u nakladi ogranaka Matice hrvatske Zaprešić i Metković.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu