Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljanje šeste zbirke pjesama i proze župnika Marijana Culjaka

26.05.2019. 19:00

U zabočkoj Osnovnoj školi „Ksavera Šandora Đjalskog“ u nedjelju 26. svibnja u 19 sati održat će se predstavljanje šeste zbirke pjesama i proze župnika Marijana Culjaka pod nazivom „Noć svjetlom obasjana“

O knjizi će govoriti umirovljeni zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić, mons. Ivan Miklenić, preč. Silvio Milin, dekan Senjskoga dekanata, dr. Ivica Balagović te sam autor vlč. Culjak.

Nakon zbirki pjesama „Pjesmom za dušu“, „Susret s prijateljem“, „Poziv na drugu obalu“, „Razgovor s prahom i pepelom“, i „Jadranska svitanja“ župnik Culjak priredio je novu jedinstvenu knjigu koja je objavljena u izdanju „Glasa Koncila“.

Marijan Culjak rođen je 3. kolovoza 1954. godine, u Mihovljanu, gdje je završio osnovnu školu. Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju završio je u Zagrebu 1973. Diplomirao je teologiju na Katoličkome bogoslovnom fakultetu 1980. Nakon mlade mise kratko vrijeme bio je kapelan u Orehovici, nešto duže u Zajezdi, a zatim trinaest godina župnik u Tomašici. Od 1997. župnik je u Zaboku, a obnašao je i dužnost dekana Krapinskoga dekanata.

Umjetničkim se stvaralaštvom bavi već niz godina. Prvu samostalnu izložbu likovnih radova od školjaka imao je 2005. u zabočkoj Gradskoj knjižnici, nakon čega ih slijedi još nekoliko. Samozatajan je lirik i autor brojnih pjesama. Aktivan je društveni djelatnik, član brojnih udruga i društava. Posebno je istaknut njegov angažman u Udruzi za borbu protiv raka „Zlatno srce“, Dobrovoljnomu vatrogasnom društvu Zabok, Matici hrvatskoj – Ogranku Zabok te Hrvatskoj udruzi „Muži zagorskog srca“. Za svoje dosadašnje djelovanje dobio je brojne nagrade i priznanja, među kojima i Povelju Grada Zaboka.

 

 

 

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu