Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljanje zbornika „Drama gostoprimstva“ o 800. obljetnici sv. Franje i sultana al-Kamila

25.05.2022. 19:00
Sarajevo

Predstavljanje zbornika „Drama gostoprimstva“ u povodu proslave 800. obljetnice susreta sv. Franje Asiškog i sultana Malika al-Kamila u Sarajevu bit će u srijedu 25. svibnja 2022. u 19 sati dvorani „Hercegovina“ hotela Holiday (Zmaja od Bosne br. 4) u Sarajevu Predstavljanje organizira Udruga „Centar za mirovno obrazovanje“ (CMO) u suradnji s Centrom za napredne studije Sarajevo.

Na predstavljanju će o zborniku govoriti Dino Abazović, Nermina Baljević, fra Marinko Pejić i Darko Tomašević, a voditelj će biti urednik zbornika Alen Kristić.

Tim CMO-a je u srpnju prošle godine organizirao šest okruglih stolova – u Fojnici, Visokom, Sarajevu, Zenici, Mostaru i Tuzli – pod zajedničkim nazivom „Drama gostoprimstva“ povodom proslave 800. obljetnice susreta sv. Franje Asiškog i sultana Malika al-Kamila u Damietti, s ciljem propitivanja tog susreta iz različitih perspektiva, ali i sa željom da glas o životvornoj mudrosti Damiette što snažnije odjekne bosanskohercegovačkim društvom, kojemu je baš ta i takva mudrost krajnje potrebna.

Zbornik „Drama gostoprimstva“ sadrži dotjerane verzije izlaganja izrečenih na spomenutim okruglim stolovima. Ovih 25 iznimno raznovrsnih priloga, pisanih iz perspektive različitih disciplina, ali i različitih svjetonazorskih pozicija, podijeljeno je u šest tematskih blokova.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu