Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljanje Zbornika radova „Trebinjsko-mrkanska biskupija“

22.09.2023. 20:00
Stolac

Stolac, (IKA) – Predstavljanje Zbornika radova povodom obilježavanja 1000. obljetnice prvoga pisanog spomena Trebinjske biskupije i 700. obljetnice prvoga pisanog spomena Mrkanske biskupije bit će upriličeno u petak, 22. rujna u 20 sati u duhovno-kulturnom centru Trebinjsko-mrkanske biskupije „Sarsenterum“ u Stocu.

Ove dvije obljetnice proslavljene su 2022. godine, a doprinos ovim obljetnicama na znanstvenom području priredili su dr. Marinko Marić i dr. Ivica Puljić sa suradnicima. Nakladnik Zbornika je Trebinjsko-mrkanska biskupija, a za nakladnika apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije mons. Petar Palić, biskup.

Zbornik će predstaviti apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić i profesor na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivica Prlender.

Na početku predstavljanja nazočne će pozdraviti mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić. Na kraju predstavljanja zahvalnu riječ uputit će jedan od priređivača Zbornika.

Glazbeno će predstavljanje obogatiti duhovno-glazbena skupina Vidoštačka Kraljica, a događaj će moderirati Ante Bender, najavljeno je na portalu Crkva na kamenu.

 

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu