Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljanje zbornika u čast prof. dr. sc. Josipu Osliću povodom 65. godine života

22.01.2019. 14:30

Predstavljanje zbornika u čast prof. dr. sc. Josipu Osliću povodom 65. godine života “Religija između hermeneutike i fenomenologije” održat će se u utorak, 22. siječnja u 14.30 sati u velikoj dvorani Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati, Voćarska 106 u Zagrebu, u pauzi između predavanja na Teološko-pastoralnome tjednu.
Na predstavljanju sudjeluju: akademik Zvonko Posavec, prof. dr. sc. Tonči Matulić, prof. dr. sc. Anto Mišić i doc. dr. sc. Goran Sunajko.
Zbornik su uredili: Ivan Dodlek, Nenad Malović i Željko Pavić.
Smisao ovog Zbornika, kako napominju izdavači, nije jubilarni puko jubilarni, premda je ovakav jubilej koji proslavlja dr. sc. Josip Oslić uvijek divljenja vrijedan, nego prije svega kritičko-sadržajni. Naime svatko tko pogleda barem sadržaj ovoga Zbornika, lako će se – i možebitno s čuđenjem – uvjeriti u svu širinu i bogatstvo Oslićevih putova mišljenja, gdje nije samo riječ o pukim »pokušajima i pogreškama« (Popper), nego prije svega o temeljnom ljudskom nastojanju oko vlastite vjere i blizine Bližnjega, oko smislenoga izvršenja vjerovanoga, o čemu najzornije govore i prilozi sadržani u ovome Zborniku.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu