Budi dio naše mreže
Izbornik

Premijera Magisovog filma Sentir y gustar – Kušaj i guštaj u Metkoviću

18.03.2023. 19:30
Metković

„Sentir y gustar“, u slobodnijem prijevodu „Kušaj i guštaj“, geslo je koje je sveti Ignacije Loyolski koristio opisujući način kako ući u dublji odnos s Bogom koji nas grli kroz stvarnost. Dokumentarni film u produkciji Udruge Magis, koji nosi ime tog gesla, opisuje kako je 350 mladih iz cijelog svijeta proteklog ljeta grlilo Boga u stvarnosti diljem Hrvatske sudjelujući na međunarodnom isusovačkom programu za mlade MAGIS Europe 2022.

Film će u Metkoviću biti premijerno prikazan u subotu 18. ožujka 2023. s početkom u 19:30, u kinu Pobjeda.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni kina.

Redatelj filma je Matej Sunara, a autori scenarija uz njega su i Ante Arambašić, Jakov Petrak i o. Tomislav Špiranec. Direktor fotografije je Jakov Matić, direktor tona Mirko Lesko, a za grafičko oblikovanje bio je zadužen Tvrtko Karačić. Dramatizaciju igranih scena radio je Pere Eranović, a glume Robert Matečić i Darina Boban.

Više od 50 svjedočanstava na više od 15 svjetskih jezika, u 80 minuta filma, priča priču o programu Magis Europe koja se odvila u srcu turističke sezone na 29 lokacija u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini, na kojima su se odvijali eksperimenti. Riječ „magis“ prevodi se kao „više, bolje, cjelovitije“, a upravo je to bio cilj svakog eksperimenta – pomoći mladima da odaberu samo ono što ih cjelovitije vodi svrsi za koju su stvoreni.

Da bi film postao istinski „magis“ za gledatelje, u njega su umetnute igrane scene iz Ignacijeva života koje u kratkim crtama pričaju Ignacijev put ka svetosti. Kako se čovjek koji je ganjao dvorsku karijeru i lijepe dvorkinje, koji je, osim policijskog dosjea, imao nokte duge 10 centimetara, koji je zbog skrupula zamalo skočio s litice, koji je nerazumnim postom trajno narušio svoje zdravlje, uspio promijeniti i postati svet?

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu