Budi dio naše mreže
Izbornik

Program devetnice i proslava svetkovine sv. Dujma

28.04.2019. - 07.05.2019.

Split, (IKA) – Splitsko-makarska nadbiskupija, grad Split i župa Uznesenja BDM slave 7. svibnja svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Dujma.

Za svečanu proslavu vjernici će se pripremati devetnicom od 28. travnja do 6. svibnja, koja će se u splitskoj prvostolnici svečano slaviti bogatim sadržajem: pjevanom misom u 19 sati nakon koje će biti prigodni kulturni program.

U nedjelju 28. travnja u katedralu hodočaste vjernici Katedralnog i Konkatedralnog dekanata. Misno slavlje i blagoslov novih orgulja splitske prvostolnice predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Na misi pjeva Zbor sestara franjevki, a nakon mise bit će upriličen koncert Mješovitog pjevačkog prvostolnog zbora sv. Dujma.

U ponedjeljak 29. travnja hodočaste vjernici Trogirskog dekanata. Misu, za vrijeme koje će pjevati Mješoviti zbor župe sv. Lovre – Trogir, predvodi don Vinko Sanader, a potom će održati koncert Mandolinski sastav Sanctus Domnio.

U utorak 30. travnja hodočaste vjernici Kaštelanskog dekanata. Na misi koju predvodi don Ante Čotić pjevat će Mješoviti zbor župe sv. Jeronima iz Kaštel Gomilice. Nakon misnoga slavlja Marija Bubić Jaman, Marija Bašić Markotić i mo don Ivan Urlić održat će solistički koncert.

U srijedu 1. svibnja u katedralu hodočaste vjernici Kliškog dekanata. Misno slavlje predvodi don Vlade Strikić, a na misi pjeva Mješoviti zbor župe sv. Jakova – Dicmo. Nakon mise bit će okrugli stol „Evanđelje po Luki“, kojeg će voditi dr. Domagoj Runje i dr. Radan.

U četvrtak 2. svibnja hodočaste vjernici Omiškog dekanata. Misu, na kojoj će pjevati Mješoviti zbor župe sv. Mihovila – Omiš, predvodi don Mate Čulić, a potom će se održati koncert u izvedbi ženske klape „Neverin“ i muške klape „Podvorje“.

U petak 3. svibnja hodočaste vjernici Solinskog dekanata. Na misi koju predvodi don Ranko Vidović pjevat će Mješoviti zbor župe Gospe od Otoka iz Solina. Koncert će održati ženska klapa „Luše“ i Mješoviti zbor župe sv. Ivana Krstitelja – Trstenik.

U subotu 4. svibnja u katedralu hodočaste vjernici Makarskog dekanata. Misno slavlje predvodi don Pavao Banić, a na misi pjeva Mješoviti zbor župe sv. Marka – Makarska. Koncert će imati Zbor splitskih bogoslova.

U nedjelju 5. svibnja u katedralu hodočaste vjernici šibenske katedrale. Misno slavlje predvodi don Krešimir Mateša, a na misi pjeva Mješoviti zbor župe sv. Jakova – Šibenik, koji će nakon misnog slavlja održati i koncert.

Na uočnicu blagdana 6. svibnja u 18 sati je svečana Večernja i otvaranje moćnika sv. Dujma. Propovijed toga dana imat će dr. don Edvard Punda, ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

Na svetkovinu sv. Dujma, u utorak 7. svibnja u 10 sati tradicionalna je procesija od katedrale do prigodnog oltara na splitskoj Rivi. Svečano misno slavlje predvodi gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

 

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu