Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava blagdana sv. Ivana Nepomuka u Rijeci

16.05.2019. 17:30

Župe sv. Ćirila i Metoda i Uznesenja BDM u Rijeci u suradnji s udrugom Primorski Hrvat u četvrtak 16. svibnja organiziraju proslavu blagdana sv. Ivana Nepomuka.

Ove godine navršava se 302. godina od gradnje kapele Sv. Ivana Nepomuka u Rijeci koja se nalazi na mostu preko Rječine, a koju su 1717. godine sagradili isusovci. Zbog povijesnih okolnosti spomenuta je kapela više puta obnovljena i premještena. U neposrednoj blizini mjesta gdje je nekada bila kapela, sagrađena je replika spomenute ‘kapele’, ali bez vjerskih obilježja i kipa ovoga sveca. Kip je prenesen i do danas se čuva u crkvi Uznesenja BDM kao i ostaci nosivih stupova kapele.

Program proslave blagdan sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika ispovjednika i dobrog glasa, čuvara mostova i njihovih graditelja počet će u 17.30 sati okupljanjem kod replike kapele na mostu i nakon molitve procesija će prenuti prema crkvi Uznesenja BDM. Misno slavlje u 18 sati predvodit će o. Vatroslav Halambek, duhovnik Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.”. Nakon mise, a s početkom u 19 sati, u vanjskoj župnoj dvorani bit će održano predavanje prof. dr. Josipa Jurčevića „Samo će nas istina osloboditi”.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu