Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava jubileja „Zvonika“

17.11.2019. 17:00

Subotica, (IKA) – Katolički mjesečnik Subotičke biskupije „Zvonik“ čiji je nakladnik Katoličko društvo „Ivan Antunović“ obilježava ove godine 25. obljetnicu od osnutka i izlazak jubilarnog 300. broja.

Tim povodom, misa zahvalnica bit će slavljena u crkvi Sv. Roka u Subotici 17. studenoga u 17 sati. Misu će predvoditi subotički biskup Ivan Pénzeš, a propovijedat će urednik „Zvonika“ i župnik u Vajskoj i Bođanima Vinko Cvijin. Svečana akademija bit će upriličena u Veliikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici u 19 sati. O nastanku „Zvonika“ govorit će mons. dr. Andrija Anišić, prvi urednik, nakon čega će dopisnik „Zvonika“ Marko Tucakov predstaviti retrospektivu njegove sadržine predavanjem „Kome, kako, gdje su zvonika zvona Zvonika“. Gost akademije, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić govorit će o temi „Potencijali katoličkih medija – Hrvatska katolička mreža“. Na akademiji će nastupati subotički zbor Collegium musicum catholicum.

Zvonik su osnovali svećenici Hrvati Subotičke biskupije 19. rujna 1994. godine u Baču. List je nazvan po najstarijem zvoniku u biskupiji koji se nalazi u sklopu franjevačke crkve Uznesenja Marijina i samostana u Baču i izgrađen je u XIII. stoljeću. Do 2014. godine nakladnik je bio Župni ured sv. Roka u Subotici, a od 2014. izdavač je Izdavački odjel Katoličkoga društva „Ivan Antunović“ sa sjedištem u Subotici. Svrha i ciljevi lista bili su navedeni u prvom broju „Zvonika“: najavili su praćenje svih događaja u životu Crkve u Hrvata Subotičke biskupije kao i događaje u životu vjernika Mađara, Slovaka, Nijemaca i život opće Crkve. Misija „Zvonika“ bila je poticati vjernike na molitvu, na zahvalnost, i slavljenje Boga.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu