Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava sv. Martina i obilježavanja 100. obljetnice od završetka I. svjetskog rata u Donjoj Voći

11.11.2018. 11:00

Proslava sv. Martina, biskupa, u Donjoj Voći ove godine slavi se i u prigodi obilježavanja stote obljetnice od završetka Prvoga svjetskog rata. Na Dan župe i Općine Donja Voća, 11. studenoga, proštenjarsku misu u 11 sati u crkvi Sv. Martina predslavit će fra Daniel Patafta, OFM, s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

Prije mise, u 10.40 sati, dr. Tanja Baran iz Zagreba uime Udruge za promicanje znamenitih Križevčana, govorit će o životu svećenika Stjepana Kranjčića, koji rodom iz Petrijanca.

Svoje hodočašće sv. Martinu u Donju Voću najavili su i Hrvati iz Gradišća u Mađarskoj pod vodstvom načelnice Hrvatske državne samouprave u Nardi Kristinom Glavanics.

Po završetku zajedničkog druženja za obiteljskim stolom u župnom dvoru predviđen je kratki radni sastanak vezan za obilježavanje u Domovini i izvan nje 110. godine od rođenja i 30. obljetnice preminuća svećenika Vilima Cecelje.

Na tragu godine europske kulturne baštine i kulture dijeljenja želja je sudionika umrežiti se i promovirati kršćansku kulturu življenja znamenitih hrvatskih svećenika Stjepana Kranjčića i Vilima Cecelje, kao i primjer sv. Martina, biskupa „prvog sveca ne-mučenika”.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu