Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava svetkovine svetog Kvirina, nebeskog zaštitnika Krčke biskupije

01.06.2020. - 04.06.2020.

Krk, (IKA) – Na svetkovinu svetoga Kvirina, biskupa i mučenika, nebeskoga zaštitnika Krčke biskupije u četvrtak, 4. lipnja svečanu euharistiju u 19 sati u krčkoj katedrali predvodit će varaždinski biskup Bože Radoš u koncelebraciji s biskupima Riječke metropolije i predstavnicima dekanatski središta u Krčkoj biskupiji.

Za svetkovinu će se otočani pripremati trodnevnicama u svima župama Krčke biskupije, a u krčkoj katedrali u ponedjeljak, 1. lipnja, na blagdan sv. Gaudenija biskupa, drugotnog zaštitnika Krčke biskupije misu i nagovor predvodit će prior samostana karmelićana u Krku o. Dominik Magdalenić.

U utorak, 2. lipnja misu i nagovor predvodit će gvardijan samostana trećoredaca iz Krka fra Anton Badurina, te treći dan u srijedu, 3. lipnja prepozit krčkog Kaptola mons. Franjo Velčić.

Po želji krčkog biskupa Ivice Petanjka, zajednička biskupijska nakana svetkovine sv. Kvirina bit će zahvala nebeskome zaštitniku što je zagovarao svoju biskupiju, a posebno u proteklo vrijeme pandemije Covid-19. Naime, svake se večeri otkad je nastupilo stanje pandemije u Krčkoj biskupiji molio zagovor svetih nebeskih zaštitnika Kvirina, Gaudenija, Kristofora, te molitva sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu