Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi susret u programu priprave za službu lektora

07.11.2020. 09:00

Nadbiskupijski pastoralni institut na prijedlog pomoćnoga zagrebačkog biskupa Ivana Šaška, o spomenu 1600. obljetnice smrti sv. Jeronima pokreće program priprave za službu lektora.

Program će se sastojati od 3 susreta koji će se održati u 3 subote tijekom pastoralne godine. Prvi dio obuhvaća teme Otajstvo Crkve i njezine službe, Biblijski temelji službe lektorata i Služba lektora u ranoj Crkvi, drugi dio Božja riječ u liturgiji, Obred postavljanja u službu lektora i Formacija lektora, te posljednji dio Za plodonosno slavlje Božje riječi, Mjesto naviještanja Božje riječi i Zajedničke vježbe.

Prvi susret održat će se u subotu, 7. studenoga 2020. godine od 9 do 14 sati, u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta. Drugi susret predviđen je za korizmu 2021., dok bi se treći dio održao u uskrsnom vremenu 2021. godine.

Imajući u vidu važnost prikladnog navještaja Božje riječi u župnim zajednicama, ovim putem pozivamo župnike da prijave svoje župljane za sudjelovanje u ovom programu na adresu e-pošte pastoralni.institut@zg-nadbiskupija.hr.

Ukupni broj polaznika programa za ovu godinu ograničen zbog epidemioloških mjera, te je stoga moguće prijaviti maksimalno 3 osobe iz jedne župe, a prijave se primaju do popunjenja slobodnih mjesta.

Svi susreti održavat će se uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu