Budi dio naše mreže
Izbornik

Radionice za djecu „Vrt ispunjen smjehom i igrom“ u Slavonskom Brodu

31.08.2024. 09:30
Slavonski Brod

Hrvatsko društvo bračnih i obiteljskih savjetovatelja u suradnji sa Savjetovalištima Đakovačko-osječke nadbiskupije u Slavonskom Brodu i uz podršku Brodsko-posavske županije organizira drugi ciklus radionica za djecu pod nazivom „Vrt ispunjen smijehom i igrom“.

Radionice će se održati u prostorima Obiteljskog centra Đakovačko-osječke nadbiskupije na adresi Radoslava Lopašića 7 u Slavonskom Brodu. Vrijeme održavanja bit će subotom od 9.30 do 11 sati na sljedeće dane: 13., 20. i 27. srpnja te 24. i 31. kolovoza 2024.

Radionicama se želi pomoći roditeljima i olakšati im osmišljavanje na koji način njihova djeca mogu provesti barem dio slobodnog vremena tijekom školskih praznika na zanimljiv, ali i koristan i edukativan način. Namijenjene su djeci od 7. do 10. godine. Cilj je kroz druženje i različite edukativne i kreativne aktivnosti potaknuti razvoj emocionalnih, komunikacijskih i socijalnih vještina djece.

Svaki susret obuhvaća jedno od tematskih područja koje će se obraditi primjenom različitih aktivnosti kao što su razmjena iskustava, igra, kreativne tehnike i vježbe. Radionice će voditi djelatnici i stručni suradnici Bračnog i obiteljskog savjetovališta u Slavonskom Brodu. Neke od tema na radionicama uključuju razvoj pozitivne slike o sebi, razvoj samopoštovanja, upoznavanje s pravima i obvezama, prepoznavanje i izražavanje osjećaja, izražavanje mišljenja i komunikacija, nenasilno rješavanje sukoba, važnost prijateljstva, razvoj tolerancije, suradnje i međusobnog uvažavanja.

Ukupno je planirano pet susreta u trajanju od sat i pol vremena. Ako vremenski uvjeti budu dozvoljavali većina aktivnosti planira se odvijati u novouređenom vrtu arkanđela Rafaela Obiteljskog centra.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno za sve polaznike. S obzirom da je broj sudionika na svakom susretu ograničen na 15, poželjno bi bilo prijaviti dolazak najkasnije 3 dana prije održavanja radionice kojoj dijete želi nazočiti. Prijave su moguće na e-mail adresu savjetovališta: son@djos.hr

 

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu