Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovita svećenička skupština Dubrovačke biskupije

17.09.2019. - 18.09.2019.

Redovita svećenička skupština Dubrovačke biskupije, koja se organizira već osmu godinu, održat će se u utorak, 17. i srijedu, 18. rujna u Dubrovniku. Radni dio skupštine odvijat će se u dvorani Ivana Pavla II., a euharistijska slavlje u katedralnoj crkvi Velike Gospe.

Predavač na skupštini bit će prof. dr. sc. don Ivan Bodrožić, pročelnik Katedre povijesti kršćanske literature i kršćanskog nauka na KBF-u, Sveučilišta u Zagrebu.

Prvog dana skupštine nakon molitve srednjeg časa i uvodnog pozdrava dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića, dr. Bodrožić će svećenicima govoriti na temu “Kristom oslobođeni kako bi oslobađali za slobodu” i „Misionarsko poslanje župne zajednice u svjetlu Apostolske pobudnice pape Franje ‘Evangelii Gaudium’”. Navečer u 18 sati svećenici će u katedrali slaviti euharistiju.

Drugi dan skupštine sudionici će započeti misom u katedrali u 8 sati, a nakon toga će u dvorani Ivana Pavla II. pastoralni vikar don Ante Burić održati uvodno izlaganje u zajedničko promišljanje o pastoralu na otocima, a generalni vikar don Hrvoje Katušić moderirat će izvješća o radu biskupijskih vijeća i ureda.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu