Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovnički dani u Zagrebu

28.09.2018. - 29.09.2018.

Zagreb, (IKA) – U organizaciji Povjerenstva za trajnu formaciju redovnika i redovnica Hrvatske redovničke konferencije u Franjevačkom samostanu u Dubravi, Avenija Gojka Šuška 2 u Zagrebu 28. i 29. rujna održat će se XXXIV. redovnički dani. Tema dana je „Zastarjele strukture i novi poticaji duha. Zrelost služenja u radosti i slobodi ‘Bog je uvijek novost.’ (Papa Franjo)”.
Program počinje u petak 28. rujna u 9 sati molitvom Trećega časa. Nakon pozdravnih riječi slijede predavanja „Izazovi slušanja i upravljanja” (o. Slavko Sliškovič, OP) i „Redovnička zajednica u svjetlu dokumenta ‘Za novo vino nove mješine'” (s. Ljilja Marinčić, SMI).
Od 11.30 sati bit će prigoda za sakrament pomirenja, a potom u 12 sati euharistijsko slavlje.
U popodnevnom dijelu od 16 sati na programu su predavanja „Vjernost u duhu – duha ne trnite” (s. Stjepanka Stanić, milosrdnica sv. Vinka) i „Promjene u redovničkim zajednicama i redovnička zvanja niču u suvremenom svijetu – s tim treba računati” (s. Katarina Maglica, OP). Prvi dan bit će zaključen molitvom Večernje.
U subotu 29. rujna program počinje u 9 sati molitvom Trećega časa, a slijede predavanja „Sociodemografska obilježja ženskih redovničkih zajednica sa sjedištem u Hrvatskoj: stanje, ograničenja i mogućnosti” (s. Krista Mijatović, milosrdne sestre sv. Križa) i „Novo vino ili bevanda – naša otvorenost novim duhovnim zvanjima u današnjim okolnostima” (fra Josip Blažević, OFMConv. ).
Od 11.30 sati bit će prigoda za sakrament pomirenja, a potom u 12 sati završno euharistijsko slavlje.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu