Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret katolika iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske u Beltincima

07.10.2022. - 08.10.2022.
Beltinci

Beltinci, (IKA) – Biskupija Murska Sobota bit će domaćin tradicionalnog susreta katolika iz Slovenije i Hrvatske u subotu, 8. listopada u Beltincima.

Molitveni program prije mise počet će u 9 sati. Svečanu misu u 10 sati predvodit će soboški biskup Peter Štumpf, propovijedat će varaždinski biskup Bože Radoš, na kraju mise će prigodnu riječ uputiti gyorski biskup András Veres. Nakon mise održat će se kraći kulturno-umjetnički program koji će pripremiti tri folklore skupine i limena glazba.

U petak, 7. listopada također će biti molitveni susret mladih iz sve tri zemlje u Beltincima koji će početi u 20 sat i trajati cijelu noć.

Tijekom godina ta su okupljanja privukla tisuće katolika i više od stotinu svećenika iz obje zemlje. Posljednji takav događaj održao se 2019. godine u Krašiću pod geslom „Pošalji radnike u žetvu svoju“.

Osim Slovenaca i Hrvata, na području biskupije Murska Sobota žive i Mađari. Zato će i na ovogodišnjem susretu (kao i na prvom susretu u Mariji Bistrici 2003.) sudjelovati biskupi, svećenici i vjernici iz susjedne Mađarske. Pozvani su i Hrvati iz biskupije Eisenstadt-Železno (Austrija).

U duhu sinode koja se sada slavi u Katoličkoj Crkvi na inicijativu pape Franje, geslo susreta je „Zajedno na putu vjere i mira“. Geslo pripadnike sva tri naroda poziva na jačanje vjere i zalaganje za mir.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu