Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret mladih Gospićko-senjske biskupije

23.09.2023. 09:00
Smiljan

Smiljan, (IKA) – Biskupijski susret mladih Gospićko-senjske biskupije održat će se u subotu 23. rujna u župi Gospe Karmelske u Smiljanu pod geslom „Na Tvoju riječ, bacit ću mrežu.” (Lk 5,5).

Na susretu mogu sudjelovati svi mladi od 14 do 35 godina.

Biskupijski susret mladih (BSM) prilika je da se svi mladi iz župa iz svih dekanata okupe na jednom mjestu zajedno s biskupom kako bi slavili Gospodina, družili se, promišljali o vlastitom poslanju te se bolje upoznali. Ovakvi susreti omogućavaju veće povezivanje mladih iz različitih dijelova biskupije koji se nemaju priliku u drugim kontekstima susresti i upoznati, kako bi zajedno razmijenili iskustva, ideje, promišljali, ali i bodrili se, te jedni druge poticali na još gorljiviji angažman u svojim župama i kao priprava za Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću u svibnju 2024.

Na poseban način Crkva je uvijek računala na mlade, na njihov mladenački entuzijazam, na njihovu čistu i iskrenu zaljubljenost u Gospodina i stoga Crkva veliki dio svoga angažmana ulaže u pastoral mladih. Jedan od temeljnih programa svih pastorala mladih su upravo susreti mladih koji se održavaju na četiri razine: svjetskoj, nacionalnoj, biskupijskoj i župnoj.

Susret je u organizaciji povjernika za pastoral mladih vlč. Josipa Tomljanovića i preč. Mišela Grgurića, povjerenika za pastoral duhovnih zvanja.

Okvirni program biskupijskog susreta mladih u Smiljanu:

9:30 – okupljanje u Smiljanu – župa Gospe Karmelske
10:00 – Križni Put na brdu Krčmar
11:30 – Misa koju slavi mons. Zdenko Križić
13:30 – Ručak
15:00 – Svjedočanstvo bogoslova Karla Špoljarića
15:30 – Zabavni program – punktovi s igrama
17:00 – Družba sestara Presvetog Srca Isusova

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu