Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret mladih Krčke biskupije o blagdanu don Bosca

25.01.2020. 10:15

Ovogodišnji susret mladih Krčke biskupije o blagdanu svetog Ivana don Bosca održat će se u subotu 25. siječnja u župnoj crkvi Svete Marije Velike u Cresu.

Susret će biti u znaku proslave 100. obljetnice rođenja za nebo sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića koji je usko surađivao sa salezijancima te je potaknuo njihov dolazak na prostor Hrvatske. Tema ovogodišnjeg susreta je „Više svjetla“, a gosti predavači su don Mihovil Kurkut, salezijanac i voditelj nakladničke kuće Salesiana te Marin Periš, teolog, suprug i otac, voditelj na Laudato televiziji i brojnim drugim vjerskim događajima. Susret organiziraju mladi župe Cres uz pomoć župnika i kapelana.

U 10.15 sati je okupljanje u župnoj crkvi Sv. Marije Velike. Slijedi u 10.30 sati pokorničko bogoslužje (predvodi don Mihovil Kurkut) uz klanjanje te prilika za ispovijed.

U 11.30 sati je misa u župnoj crkvi koju predvodi krčki biskup Ivica Petanjak. Nakon mise u 13 sati je ručak u OŠ Frane Petrića.

U 14 sati je okupljanje i nastavak programa u osnovnoj školi. U 14.15 započinje program u osnovnoj školi koji uključuje duhovni nagovor i promišljanje o temi don Mihovila i Marina Periša, dinamične radionice, rad u manjim skupinama, skeč i ostala iznenađenja

Susret završava u 18.30 sati (mladi s otoka Raba ostaju do nedjelje 26. siječnja).

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu