Budi dio naše mreže
Izbornik

Svečanosti svetog Tripuna, zaštitnika grada Kotora i Kotorske biskupije

27.01.2020. - 16.02.2020.

U povodu svetkovine Sv. Tripuna, mučenika, zaštitnika grada Kotora i Kotorske biskupije u Kotoru će se održati bogat duhovni i kulturni program.

U ponedjeljak, 27. siječnja na programu su Lode – pohvale u čast sv. Tripuna koje će izreći ovogodišnji mali admiral Karlo Ribica. Od 30. siječnja do 1 veljače bit će trodnevna duhovna priprava s početkom u 18 sati.

Na blagdan Svijećnice, 2. veljače u 18 sati bit će upriličen prijenos relikvija, pjevana Večernja sa Službom čitanja i kađenjem svetih moći.

Kalendarski će se blagdan sv. Tripuna proslaviti 3. veljače dvjema misama u 10 i 18 sati.

Vanjska proslava bit će u nedjelju, 9. veljače. Započet će dočekom podružnica Bokeljske mornarice ispred glavnih gradskih vrata u 9.30 sati. Kolo sv. Tripuna plesat će se ispred katedrale u 10 sati, a u 10.30 započet će svečana pontifikalna euharistija koju će predslaviti riječki nadbiskup Ivan Devčić. Nakon mise slijedi procesija s relikvijama ulicama grada. U nedjelju, 16. veljače nakon mise u 11 sati bit će svečanost spuštanja zastave.

U organizaciji KotorArta u petak, 7. veljače u katedrali će se održati koncert klasične glazbe posvećen pokojnom kotorskom župniku don Antonu Belanu.

U subotu, 8. veljače u 17 sati bit će svećeničko ređenje don Željka Paskovića.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu