Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina Gospe od Ružarija i predstavljanje Segetskog zbornika

30.09.2023. - 01.10.2023.
Seget Donji

Svetkovinu Gospe od Ružarija, zaštitnice župe Seget, bit će proslavljena u nedjelju 1. listopada 2023. Misu s procesijom s Gospinim kipom u 10 sati predvodit će pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Nediljko Ante Ančić.

U okviru trodnevne priprave bit će održan i kulturni program – predstavljanje prvog i drugog sveska Segetskog zbornika.

U proteklih nekoliko godina, uredništvo zbornika: don Nikola Galov, Lucija Benyovsky, Ivan Grga, Ivan Pažanin i Špiro Jadrić, pripremilo je i izdalo dvije knjige zbornika radova vezanih za Seget. Na više od 1500 stranica, prikupljeno je i tiskano 80 radova o Segetu i okolici, s temama iz povijesti, crkvenog života, prirodnih obilježja, demografije, graditeljstva, arhitekture, arheologije, kulture, umjetnosti, običaja i etnografije. Posebna vrijednost izdanja je što su se u radovima od zaborava sačuvali mnogi običaji starih stanovnika Segeta. Glavni urednik obaju svezaka je Ivan Pažanin.

Predstavljanje zbornika bit će u subotu 30. rujna u župnoj crkvi u Segetu Donjem u 19 sati. Knjige će predstaviti: dr. sc. Danka Radić, mr. sc. Lucija Benyovsky, Ivan Pažanin, mag. iur. i Hania Mladineo Mika, viša knjižničarka.

U prigodnom glazbenom programu nastupit će Luka Jadrić, violina, Vinko Buble, orgulje, Vid Dodig, orgulje i Klapa „Seget“.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu