Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina Velike Gospe u svetištu Gospe od Pojišana

15.08.2019. 19:00

Svetkovini Velike Gospe u svetištu Gospe od Pojišana u Splitu prethodit će devetnica koju predvode svećenici iz Splita. Svaki dan devetnice započinje u 18.30 sati molitvom krunice i litanija, u 19 sati slijedi misno slavlje s prigodnom propovijedi i u 20 sati završava prigodnom liturgijskom pobožnošću Blaženoj Djevici Mariji.

Svakog dana devetnice od 18 sati i na samu svetkovinu Velike Gospe za vrijeme jutarnjih misa i poslijepodne od 17 sati je prilika za ispovijed.

Na svetkovinu Velike Gospe mise u svetištu pred čudotvornom zavjetnom slikom Gospe od Pojišana su kroz jutro u: 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati.

Nakon mise u 10 sati, čudotvorna Gospina slika se prenosi iz svetišta u Katedralu gdje će se slaviti misa u 11 sati, a slika ostaje izložena u katedrali na štovanje do 18 sati.

Središnja proslava svetkovine Velike Gospe započinje navečer zavjetnom procesijom. Svečana procesija sa slikom Gospe od Pojišana kreće u 18 sati od splitske katedrale ulicama Hrvojevom, Kralja Zvonimira, Pojišanskom do svetišta Gospe od Pojišana, gdje se na otvorenom ispred Svetišta u 19 sati nastavlja središnje euharistijsko slavlje svetkovine koje će predvoditi mons. Marin Barišić, nadbiskup i metropolit splitsko-makarski uz koncelebraciju svećenika iz Splita.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu