Budi dio naše mreže
Izbornik

Tjedan Caritasa Dubrovačke biskupije

18.09.2023. - 24.09.2023.
Dubrovnik

Tjedan Caritasa Dubrovačke biskupije bit će obilježen nizom događaja u tjednu od 18. do 24. rujna 2023., a glavni događaj bit će održan na obljetnicu utemeljenja, u nedjelju 24. rujna. U središtu ovogodišnjeg tjedna bit će osobe s invaliditetom i deseta godina Caritasove Posudionice medicinskih pomagala.

Dio događanja bit će namijenjen isključivo korisnicima, dio stručnjacima u skrbi osoba s invaliditetom, a dio cjelokupnoj javnosti.

U ponedjeljak 18. rujna za desetak osoba s invaliditetom u pratnji Caritasovih volontera i djevojaka kandidatica sestara franjevki s Danča omogućit će se odlazak u kupovinu i druženje uz kavu u trgovinama na području Župe dubrovačke.

U utorak 19. rujna održat će se likovna radionica te druženje s korisnicima Centra za rehabilitaciju Josipovac, gdje će osobe s invaliditetom uz likovne umjetnike koji će ih tog jutra mentorirati, naslikati radove koji će se u nedjelju prodavati ispred dubrovačke katedrale. Sav prikupljeni iznos bit će namijenjen Caritasovoj Posudionici medicinskih pomagala.

U srijedu 20. rujna djelatnici i volonteri Caritasa te Obiteljskog savjetovališta u jutarnjim satima susrest će se s djecom i roditeljima Osnovne škole Marina Držića s posebnim programom na Ilijinoj glavici te u tom susretu podijeliti iskustva i savjete.

Istog dana navečer u 19 sati u Dvorani Visia bit će izvedena predstava „Ženici“ kazališne družine „Ritam igre“ iz Splita.

U četvrtak 21. rujna upriličit će se susret – okrugli stol pružatelja usluga posudionice medicinskih pomagala s područja Dubrovačke biskupije, a na njemu će sudjelovati: Palijativni tim Doma zdravlja, Liga protiv raka Pelješac–Lastovo–Korčula–Mljet, Crveni križ, Općina Župa dubrovačka, Župa sv. Mihajla – Lapad i Caritas Dubrovačke biskupije.

U nedjelju 24. rujna u 18 sati bit će slavljena misa u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike. Nakon mise bit će druženje uz tombolu i prodajnu izložbu ispred katedrale, a sav prihod bit će namijenjen za Posudionicu medicinskih pomagala.

Caritas Dubrovačke biskupije tjednom će obilježiti 33 godine registriranog postojanja i djelovanja u službi bližnjih u potrebi. Iako je praksa pomaganja Crkve potrebitima stara koliko i sama Crkva, radi kvalitetnijeg djelovanja i pomaganja posljednjih stotinu i trideset godina osnivaju se Caritasi na svim razinama. U Dubrovačkoj biskupiji Caritas je utemeljen 24. rujna 1990., a njegova zaštitnica je bl. Marija Propetoga Petković koja je cijeli svoj život posvetila služenju najpotrebitijima.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu