Budi dio naše mreže
Izbornik

Treći nacionalni studijski dani za djelatnike pastorala braka i obitelji

26.04.2019. - 28.04.2019.

Treći nacionalni studijski dani za djelatnike pastorala braka i obitelji u organizaciji Vijeća odnosno Ureda Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj te Šibenske biskupije održat će se od 26. do 28. travnja u Katoličkom školskom centru u Šibeniku.

Tema studijskih dana je Starije osobe i međugeneracijska solidarnost – Poslanje djedova i baka.

Svečano otvorenje bit će u petak 26. travnja u 17 sati nakon kojega će uslijediti prvo predavanje prof. dr. Ane Štambuk o ulozi starijih osoba u obitelji, Crkvi i društvu te o aktualnim izazovima s kojima se susreću.

Drugoga dana, 27. travnja, bit će održana tri predavanja: prof. dr. Vladimir Dugalić govorit će o djedovima i bakama – mudrim prenositeljima kreposti i vjere, prof. dr. Gordan Črpić o međugeneracijskoj solidarnosti kao odgovoru na kulturu odbacivanja, a prof. dr. Andreja Brajša-Žganec o međugeneracijskoj obiteljskoj solidarnosti.

Sudionici koji dolaze iz čitave Hrvatske, ali i iz Bosne i Hercegovine, sadržaje predavanja produbljivat će kroz tri interaktivne radionice, a djeca sudionika imat će zaseban tematski program animacije.

Na događanju će sudjelovati i inozemne gošće Catherine Wiley i Metka Zevnik koje će sudionike upoznati s iskustvima udruživanja djedova i baka u drugim zemljama. Radni dio studijskih dana završavava u nedjelju ujutro izviješćima iz radionica i zaključcima. Program predviđa i dva euharistijska slavlja: u subotu 27. travnja predvečer u biskupijskom marijanskom svetištu u Vrpolju, a u nedjelju, 28. travnja u šibenskoj katedrali, priopćio je Tiskovni ured HBK.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu