Budi dio naše mreže
Izbornik

Varaždinski franjevci slave Majku Božju Karmelsku – Škapularevo

16.07.2019. - 21.07.2019.

Varaždin, (IKA) – Varaždinski franjevci osobito svečano slave Majku Božju Karmelsku – Škapularevo na sam liturgijski spomendan 16. srpnja, no još svečanija je ona vanjska proslava, prve nedjelje nakon Škapulareva. Ove godine to će biti 21. srpnja.

Na Škapularevo, u utorak 16. srpnja, mise u franjevačkoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu bit će u 7, 8, 9, 11 i u 18.30 sati. Osim toga bit će i molitva za obitelj te susret obučenih u škapular od 17.30 sati.

Uoči vanjske proslave Škapulareva bit će trodnevna duhovna priprava koju će predvoditi fra Darko Tepert od 18. do 20. srpnja. Svaki dan trodnevnica će počinjati pobožnošću Majci Božjoj Karmelskoj u 17.45 sati  te će se nastaviti misom u 18.30 sati uz prigodnu homiliju.

Prvoga dana trodnevnice misu će animirati zbor VIA koji djeluje kod varaždinskih kapucina. Drugog dana, u petak 19. srpnja, pjevanje će animirati FRAMA koja djeluje u franjevačkoj crkvi, dok će posljednjega dana trodnevne duhovne priprave misno slavlje svojim pjevanjem uveličati  uršulinke također iz Varaždina.

Vanjska proslava Škapulareva bit će u nedjelju 21. srpnja kada će središnje euharistijsko slavlje u 18.30 sati predslaviti generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić.

Toga dana mise će još biti prije podne u 7, 8, 9 i 11 sati.

Uobičajeno, oblačenje škapulara u Varaždinu bit će moguće nakon svake mise na samu Gospu Karmelsku 16. srpnja, te na dan vanjske proslave 21. srpnja.

Pri franjevačkoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu bratovština Majke Božje Škapularske osnovana je 1673. godine. I premda je car Josip II. još 1786. dokinuo sve bratovštine, u Varaždinu je još uvijek živo štovanje Škapularske Gospe.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu