Budi dio naše mreže
Izbornik

Vatikan: Predstavljanje dokumenata o migrantima i trgovini ljudima

17.01.2019. 12:27

U Vatikanu će u četvrtak 17. siječnja biti predstavljeni dokumenti Odjela za migrante i izbjeglice Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja.
Riječ je o dokumentima «Pastoralne smjernice o trgovini ljudima» (Pastoral Orientations on Human Trafficking) te „Svjetla na ulicama nade. Učenja pape Franje o migrantima, izbjeglicama i trgovini ljudima“.

Prvi je dokument rezultat procesa savjetovanja s biskupskim konferencijama, katoličkim organizacijama i redovničkim zajednicama i u njemu je predstavljen niz pastoralnih smjernica za razumijevanje, prepoznavanje, sprječavanje i iskorjenjivanje trgovine ljudima, zaštitu žrtava i promicanje njihove rehabilitacije.

Drugi je dokument zbirka učenja pape Franje o migrantima, izbjeglicama i trgovini ljudima od početka njegova pontifikata do kraja 2017. godine. Postojat će i elektronička verzija knjige s tražilicom, dostupnom na mrežnoj stranici Odjela, koja će se redovito ažurirati svakih šest mjeseci kako bi se unijela nova papinska učenja na tu temu.
Na predstavljanju će sudjelovati prefekt Dikasterija za komunikaciju Paolo Ruffini, zatim podtajnik Odjela za migrante i izbjeglice Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja o. Fabio Baggio, CS, te zamjenik tajnika Odjela za migrante i izbjeglice istog Dikasterija o. Michael Czerny, SI.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu