Budi dio naše mreže
Izbornik

Velika Gospa u Novigradu na Dobri

12.08.2022. - 15.08.2022.
Novigrad na Dobri

Župa Novigrad na Dobri 15. kolovoza slavi svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velike Gospe, svoje zaštitnice koja tisuću godina štiti, čuva, moli, zagovara to mjesto i njezine stanovnike te svoje majčinske ruke pruža nad cijelom Dugom Resom i Karlovcem. Priprema za proslavu započinje trodnevnicom.

Trodnevnicu 12., 13. i 14. kolovoza predvodi rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu te nadbiskupski delegat za misije i ravnatelj Papinskih misijskih djela u Zagrebačkoj nadbiskupiji preč. Matija Pavlaković.

U trodnevnici nakon misa u 19 sati do ponoći, na vanjskom oltaru bit će izložen Presveti Oltarski Sakrament uz klanjanje, nagovore, molitveno bdjenje, duhovne pjesme i tišinu.

Petak, 12. kolovoza –  Strogi post i nemrs za duhovni rast i uspjeh proslave Velike Gospe. Od 18 sati prilika za slavlje ispovijedi. Molitva krunice. Nakon mise pobožnost križnoga puta na otvorenom sa svijećama i klanjanje do ponoći.

Subota, 13. kolovoza – Od 18 sati mogućnost slavlja ispovijedi, molitva krunice, nakon mise klanjanje do ponoći.

Nedjelja, 14. kolovoza – Misa u 9. Od 18 sati mogućnost slavlja ispovijedi, molitva krunice, nakon mise pohod groblju sa svijećama, a potom klanjanje do ponoći.

Ponedjeljak, 15. kolovoza – Velika Gospa – Mise u 8, 11 i 18 sati.

U 11 sati središnje slavlje započinje procesijom s kipom Gospe ispred spomenika, nastavlja se cestom oko cimitra, stubama do vanjskog oltara gdje će biti slavljena misa, a po završetku se s kipom ulazi u Svetište.

Župe blaženog Alojzija. Stepinca – Duga Resa, sv. Franje Ksaverskog – Švarča i druge organiziraju hodočašćenje.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu