Budi dio naše mreže
Izbornik

Veliki tjedan i Uskrs u Zadru

18.04.2019. - 21.04.2019.

Zadar, (IKA) – Na Veliki četvrtak, 18. travnja, Misu posvete ulja u 9 sati u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić, kada će posvetiti sveta ulja koja se koriste u slavljenju sakramenata. U misi sudjeluju svi svećenici djelatni u Nadbiskupiji i tom će prigodom obnoviti svoje svećeničko obećanje. U slavlju su pozvani osobito sudjelovati ovogodišnji krizmanici i katekumeni, vjeroučitelji i župni suradnici.

Na Veliki četvrtak, 18. travnja, Misu Večere Gospodnje na spomen ustanovljenja svete euharistije i svećeništva u 19 sati u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodi nadbiskup Puljić. Nadbiskup će oprati noge dvanaestorici predstavnika gradskih župa. Nakon mise Sveto otajstvo mons. Puljić će prenijeti u ‘Božji grob’ u pokrajnju lađu katedrale gdje puk ostaje u molitvi i klanjanju, uz pjevanje Gospina plača. Pjevanje Gospina plača predvodi Katedralni zbor sv. Stošije s voditeljem mo Žanom Morovićem.

Na Veliki petak, 19. travnja, Službu Muke Gospodnje od 19 sati u katedrali Sv. Stošije predvodi nadbiskup Puljić. Nakon obreda u katedrali, središtem grada proći će procesija s križem od katedrale, Širokom ulicom, Narodnim trgom, ul. Elizabete Kotromanić do crkve Sv. Šime. Za vrijeme procesije pjevaju se prijekori ‘Puče moj’.

Na Veliku subotu, 20. travnja, svečano Uskrsno bdjenje s blagoslovom novog ognja u katedrali u 21 sat predvodi nadbiskup Puljić.

Na Uskrs, u nedjelju 21. travnja, nadbiskup Puljić u katedrali u 11 sati predvodi svečano koncelebrirano slavlje na kraju kojega će podijeliti papinski blagoslov s potpunim oprostom.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu