Budi dio naše mreže
Izbornik

Velikogospojinski dani u Brodskom Vinogorju

06.08.2020. - 15.08.2020.
Slavonski Brod

Slavonski Brod, (IKA) – Velikogospojinski dani proslavljaju se ove godine u slavonskobrodskoj župi Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju pod geslom „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5).

U devetnici, koja započinje u četvrtak, 6. kolovoza i traje do petka 14. kolovoza. Predvoditelji misnih slavlja u 19 sati su; prvoga dana, u četvrtak, 6. kolovoza domaći župnik Krunoslav Karas, u petak,7. kolovoza vlč. Stjepan Sokolović, svećenik u miru, u subotu, 8. kolovoza mons. Stjepan Belobrajdić, svećenik u miru, u nedjelju, 9. kolovoza grkokatoličku liturgiju predvode preč. Nikola Stupjak, župnik i dekan grkokatolički, te vlč. Aleksandar Hmilj, brodski grkokatolički župnik, u ponedjeljak, 10. kolovoza misno slavlje predvodi vlč. David Sluganović, brodski župnik.

U sklopu devetnice duhovnu obnovu od srijede 12. do petka 14. kolovoza predvodi o. Dražen Marija Vargašević. Program svakoga dana počinje krunicom u 18 sati. Euharistijsko slavlje je u 19 sati, a potom klanjanje pred Presvetim.

U četvrtak 12. kolovoza je i mogućnost susreta s voditeljem od 10 sati kada će održati prigodno predavanjem na temu „Kontemplacija i mistika“.

Na svetkovinu Velike Gospe 15. kolovoza misna slavlja su u 6, u 8, 10.30, 17 i u 19 sati.

Središnje hodočasničko slavlje u 10.30 predvodi o. Dražen Marija Vargašević. Na misi će biti posveta župe Presvetom Srcu Isusovu po Bezgrešnom Srcu Marijinu i blagoslov s Presvetim.

Ostale mise predvode u 6 sati vlč. Stjepan Sokolović, u 8 sati mons. Stjepan Belobrajdić, u 17 sati je misa s blagoslovom djece, a u 19 sati zahvalnu misu predvodi župnik Krunoslav Karas.

Prilika za ispovijed u devetnici svakoga je dana od 18 sati, a na Veliku Gospu od 6 do 12 sati i od 16.30 do 19 sati.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu