Budi dio naše mreže
Izbornik

Zavjetna pobožnost Prečistom Srcu Marijinu u subotičkoj katedrali

29.11.2021. - 08.12.2021.
Subotica

Subotica, (IKA) – Zavjetna pobožnost Prečistom Srcu Marijinu bit će održana od 29. studenog do 8. prosinca u katedrali Sv. Terezije Avilske u Subotici. Od 1851. godine obavlja se u subotičkoj stolnoj bazilici zavjetna pobožnost u čast Prečistom Srcu Marijinu. Te godine je u Župi svete Terezije župnik Béla Czorda osnovao Molitvenu bratovštinu Prečistog Srca Marijinog, da bi njezini članovi molili za obraćenje grešnika. Bratovština, doduše, ne postoji, ali se do danas zadržala dobro uhodana pobožnost, koju će subotički vjernici ove godine obaviti 170. put.

Red duhovne obnove: svaki dan u 17 sati je molitva krunice, a u 17.30 sati je misa, propovijed i pobožnost. Teme su o Biskupskoj sinodi: Stari međuljudski odnosi nestaju a novi nisu definirani. Što je budućnost naše župe i biskupije? Kako ostvariti evanđeoske ideale? Naši nedostaci i naša snaga.

Propovjednici su u ponedjeljak 29. studenoga vlč. Nebojša Stipić, u utorak 30. studenoga vlč. Vinko Cvijin, u srijedu 1. prosinca vlč. Luka Poljak, u četvrtak 2. prosinca vlč. Dragan Muharem, u petak 3. prosinca mons. dr. Andrija Anišić, u subotu 4. prosinca vlč. Tomislav Vojnić Mijatov, u nedjelju 5. prosinca o. Zdenko Gruber, u ponedjeljak 6. prosinca vlč. Željko Šipek, u utorak 7. prosinca vlč. dr. Ivica Ivanković Radak, u srijedu 8. prosinca, na svetkovinu Bezgrješnog začeća BDM: u 17.30 sati bit će koncelebrirana misa i posveta Prečistom Srcu Marijinu.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu