Budi dio naše mreže
Izbornik

Znanstveni kolokvij u povodu izdavanja drugog sveska Dnevnika - Diariuma Maksimilijana Vrhovca

12.12.2018. 12:30

Zagreb, (IKA) – Znanstveni kolokvij u povodu izdavanja Dnevnika – Diariuma Maksimilijana Vrhovca, sv. 2, 1810. – 1815. održat će se 12. prosinca u 12.30 sati u dvorani Katalozi u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu.

Pozdravne riječi uputit će prof. dr. Drago Roksandić iz Centra za komparativnohistorijske i interkulturne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. Dinko Čutura iz Hrvatskog državnog arhiva i don Anton Šuljić iz Kršćanske sadašnjosti d.o.o.

Uslijedit će priopćenja: prof. dr. Drago Roksandić (Zagreb): Vinko barun Knežević, potkapetan Hrvatskog Kraljevstva i Pavao Radivojević, podmaršal i zapovijedajući general Karlovačko-varaždinskog generalata u dnevničkim zapisima biskupa Vrhovca: (ne)očekivani afiniteti u godinama (ne)ispunjenih nada; prof. dr. Željko Holjevac (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu): Maksimilijan Vrhovac i prekosavski krajevi; dr. Vlado Mikšić (Nacionalno svetište Sv. Josipa, Karlovac): Pastoralno djelovanje Maksimilijana Vrhovca; dr. Milan Vrbanus (Hrvatski institut za povijest, Zagreb): Gospodarske prilike u Hrvatskoj i Habsburškoj Monarhiji i gospodarske aktivnosti na biskupijskim dobrima Zagrebačke biskupije u dnevniku biskupa Maksimilijana Vrhovca od 1810.-1815.; prof. dr. Hrvoje Petrić (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu): Dnevnik zagrebačkog biskupa Maksimilijana Vrhovca o izabranim ekohistorijskim i ekonomskohistorijskim temama; doc. dr. Danijel Patafta (Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu): Redovnici u Vrhovčevu Dnevniku i doc. dr. Zvjezdana Sikirić Assouline (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu): Žene u Dnevniku biskupa Maksimilijana Vrhovca.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu