Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa Hvar i Udruga Perle organiziraju Forski put križa

30.03.2023. 15:00
Hvar

Hvar, (IKA) – Uoči Svjetskoga dana svjesnosti o autizmu koji se obilježava 2. travnja, u katedralnoj Župi sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru održat će se u četvrtak, 30. ožujka, Forski put križa. Pobožnost organiziraju katedralna Župa i Udruga Perle koja na otoku Hvaru skrbi za djecu i mlade s najtežim tjelesnim invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju. U tijeku korizmene pobožnosti prikupljat će se sredstva za osiguravanje prijeko potrebne terapije djeci s potrebama.

Prema najavi iz hvarske župe, početak Forskoga puta križa je u 15 sati kod crkve Sv. Mandaline, a sudionici će se u pobožnosti kretati relacijom kapela sv. Antonija, crkva Gospe Žalosne na groblju, crkva Anuncijata, crkva Sv. Kuzme i Damjana, crkva Sv. Ivana Krstitelja i Antuna opata, crkva Duha Svetoga, crkva Kruvenica, Kamenkriž, Veneranda, crkva Zvijezde mora, Sv. Marak, katedrala Sv. Stjepana I. i franjevačka crkva Gospe od Milosti.

U tijeku 13. postaje Forskoga puta križa u hvarskoj katedrali bit će iznijeto svjedočanstvo o potrebama djece s teškoćama u razvoju. Poslije katedrale, sudionici pobožnosti uputit će se prema franjevačkoj crkvi u procesiji preko Pjace i Rive. Pobožnost će završiti misnim slavljem u 19 sati u crkvi Gospe od Milosti.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu