Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu slavi nebeskog zaštitnika i 20. obljetnicu postojanja

10.06.2019. - 13.06.2019.

Bogatim programom kroz čitavu godinu Župa sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu slavi svoju 20. obljetnicu postojanja te će i ovogodišnja proslava župnog patrona – sv. Antuna Padovanskog biti osobito svečana.

Župljani će se pripremati trodnevnicom od ponedjejka 10. do srijede 12. lipnja koju će predvoditi fra Rozo Brkić, gvardijan i župnik župe sv. Roka u Virovitici.

Osim ponedjeljka kada će se slavlje odvijati na otvorenom u ulici Zinke Kunc, kod teniskog igrališta, gdje će biti blagoslov pila sv. Josipa, u utorak i srijedu program trodnevnice će se odvijati u župnoj crkvi s početkom u 18.30 sati. Najprije će biti molitva krunice i prilika za sakrament pomirenje, zatim od 19 sati sveta misa te u 20 sati procesija do kipa sv. Antuna i molitva za bolesne, za roditelje, za djecu i sve potrebe župljana.

Također, u srijedu 12. lipnja od 9 sati će biti misa za bolesne, starije i potrebne.

Na samo Antunovo, u četvrtak 13. lipnja 2019. središnje euharistijsko slavlje s početkom u 11 sati predslavit će fra Ilija Vrdoljak, provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Mise su još u 7, 9 te 19 sati.

Osim toga u 17 sati će biti susret duhovnog dječjeg stvaralaštva te svečana dodjela nagrada – priznanja i zahvala djeci koja su sudjelovala u natječaju „Cvjetići svetog Antuna“. Susret će završiti blagoslovom djece i ljiljana.

I na kraju, proslava zaštitnika Župe sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu u godini kada slavi svoju 20. obljetnicu postojanja, završit će koncertom Alana Hržice i Marije Husar Rimac na Trgu sv. Antuna Padovanskog od 20.30 sati.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu