Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa sv. Nikole biskupa u Čakovcu domaćin 19. Festivala dječjih zborova “Zlatna harfa”

18.05.2019. 09:00

U subotu 18. svibnja s početkom u 9 sati održat će se 19. Festival i susret dječjih zborova “Zlatna harfa”.

U organizaciji biskupijskog Ureda za crkvenu glazbu i predstojnika mo Anđelka Igreca, domaćin ovogodišnje “Zlatne harfe” bit će čakovečka Župa svetog Nikole biskupa predvođena župnikom i gvardijanom samostana fra Željkom Železnjakom i voditeljicom dječjeg zbora Ivom Novak.

U tijeku su završne pripreme za ovogodišnji susret dječjih zborova, a organizatori su dobrano prionuli poslu budući da se ove godine očekuje više od 600 djece iz brojnih župa Varaždinske biskupije: Ludbrega, Preloga, Kotoribe, Selnice, Vratišinca, Cirkovljana (Župa sv. Jakoba Prelog), Sračinca, Koprivnice (Župa sv. Leopolda Bogdana Mandića), Podravskih Sesveta, Kloštra Podravskog, Šenkovca, Svetog Ilije, Pitomače, Nedelišća, Močila te Štrigove.

Tema ovogodišnjeg festivala je “Dobro činiti”, što je ujedno biskupsko geslo varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka, koji ove godine slavi 20 godina svog biskupskog ređenja.

Festival će biti podijeljen u tri glavne cjeline. Započet će euharistijskim slavljem na kojem će svi sudionici zajednički pjevati zadane misne pjesme, uslijedit će nastup zborova tijekom kojeg će svaki zbor samostalno nastupiti s jednom izabranom pjesmom na temu festivala, dok će treći dio festivala biti uobičajeno najkreativniji dio i to u vidu radionica na kojima će sudionici kroz igru i pjesmu upoznati župu domaćina, jedni druge, ali i Sveto pismo.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu