Budi dio naše mreže
Izbornik

FOTO/VIDEO Teško je oštećena crkva Uznesenja BDM u zagrebačkim Remetama

Zagreb (IKA)

Jak potres magnitude 5.5 prema Richteru pogodio je u nedjelju ujutro šire područje Zagreba. Potres je zabilježen u 6:24 sati, a osjetio se i u Rijeci, Varaždinu i Slavonskom Brodu. Uslijed potresa jako je oštećena crkva Uznesenja BDM u zagrebačkim Remetama. Potom su iza 7 sati uslijedila još dva potresa.

Županijski centri 112 zaprimili su brojne dojave građana, potresi su uzrokovali materijalne štete. Teško su oštećene zgrade i crkve.

“Oštećena je prednja lađa crkve koja je bila pošteđena u potresu 1880. U tome prednjem dijelu oštećene su freske, a neki dijelovi su i uništeni. Od glavnog oltara odvalio se kamen. Donji dio crkve nismo pogledali zbog sigurnosti, ali nadamo se da nisu prevelika oštećenja. Vanjski dijelovi crkve su napuknuti, pogotovo južni plato.

Svi smo ujedinjeni u zajedništvu, ovo je prilika da svatko da ono što može. Livestream je i dalje moguće pratiti putem Facebooka. Budimo hrabri uz pouzdanje u našu Majku Mariju”, poručio je župnik župe Uznesenja BDM u zagrebačkim Remetama o. Mario Antonio Čirko.

Evo kako izgleda crkva nakon potresa: