Budi dio naše mreže
Izbornik

Generalni tajnik HBK biskup Palić blagoslovio djelatnike, urede i ustanove HBK

Zagreb (IKA)

Generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije hvarski biskup Petar Palić blagoslovio je prostore HBK u srijedu 16. siječnja, u prisustvu okupljenih djelatnika i zaposlenika pri HBK.

U prigodnoj propovijedi hvarski biskup Palić istaknuo je kako zaposlenici Hrvatske biskupske konferencije imaju posebno poslanje koje im je dao Isus Krist, a to je naviještanje Radosne vijesti.

“Poslanje je svatko od nas dobio svojim krštenjem, ali i svatko od nas je dobio dodatno poslanje svojim posebnim zaduženjima unutar svojeg ureda ili ustanova pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji. Budući da je sama narav Crkve otajstvena, onda možemo reći da je i naše poslanje koje činimo otajstveno jer sudjelujući u onome što činimo zapravo pridonosimo izgradnji Kristova tijela, odnosno Crkve”, istaknuo je biskup Palić.

Osvrćući se na Božju riječ koja govori o izgradnji kuće na stijeni i pijesku gdje Isus objašnjava kako mudar čovjek sluša Boga te izgrađuje kuću na stijeni za razliku od one na pijesku, biskup Palić rekao je, kako onaj čovjek koji nije mudar te se prilagođava ovom svijetu, izgrađuje kuću na pijesku.

“Molimo za to da ovaj blagoslov bude blagoslov naših djela te da naša djela budu djela Božje mudrosti”, poručio je generalni tajnik HBK i hvarski biskup Petar Palić zahvalivši djelatnicima na njihovu doprinosu izgradnji Kristova kraljevstva te je blagoslovio prisutne.

Nakon blagoslova svih ureda, prvi su put i blagoslovljeni prostori Hrvatske katoličke mreže u sklopu koje djeluje Hrvatski katolički radio, Informativna katolička agencija i nove mrežne stranice pod nazivom Hrvatska katolička mreža.