Budi dio naše mreže
Izbornik

Na sinodi za mladi najavljena mogućnost osnivanja Papinskog vijeća za mlade.

Vatikan (IKA )

Paolo Ruffini, prefekt vatikanskog Dikasterija za komunikaciju, govorio je u petak, 5. listopada, na brifingu o radu XV. redovne opće Biskupska sinode na temu "Mladi, vjera i razlučivanje zvanja" u Vatikanu te je najavio mogućnost osnivanja Papinskog vijeća za mlade.

“Sinoda je usmjerena na mlade ljude širom svijeta. Govoriti njihov jezik znači uroniti  također u sredine koje ih okružuju, poput rata, teškog pronalaženja posla, svaki od njih s vlastitim iskustvima, čak strašnima poput droge, trgovine droge. Crkva se obraća također njima, kao Majka, oni su također Crkva i moraju znati da je Crkva i njihov dom. Oni nisu predmeti, oni su protagonisti”, poručio je Ruffini.
Nadodao je kako je na Biskupskoj sinodi iznesen prijedlog o osnivanju Papinskog vijeća za mlade.
Podsjetimo, u petak se mladima obratio i sydneyski nadbiskup Anthony Fisher kojima se ispričao se uime pastira Katoličke Crkve za bilo kakav propust ili razočarenje misleći na zaštitu od seksualnog zlostavljanja, ali i loše propovijedanje ili loše kateheze.
Na XV. redovnoj općoj skupštini Biskupske sinode koja se održava u Vatikanu od 3. listopada na temu „Mladi, vjera i razlučivanje zvanja“ sudjeluju 266 sinodskih otaca, od čega 50 kardinala, 23 stručnjaka, tridesetak mladih te osam bratskih delegata, predstavnika drugih Crkvi i crkvenih zajednica. Biskupska sinoda trajat će 25 dana.
Ključne riječi:
Biskupska sinoda