Budi dio naše mreže
Izbornik

Odašiljači i veze preuzeli brigu o distribuciji i odašiljanju signala Hrvatskog katoličkog radija

Zagreb (IKA)

U zgradi Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Zagrebu, u utorak, 13. rujna potpisan je Ugovor između Hrvatskog katoličkog radija (HKR) i tvrtke Odašiljači i veze d.o.o. (OIV) kojim je ta tvrtka preuzela cjelokupnu brigu oko distribucije i odašiljanja signala HKR-a na 10 godina.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Odašiljača i veza d.o.o. Mate Botica te v.d. ravnatelja Hrvatske katoličke mreže preč. doc. dr. Krunoslav Novak, a potpisivanju ugovora prisustvovali su član Uprave OIV-a Marko Serdarević, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže dr. sc. Siniša Kovačić i šef tehnike HKR-a Mihael Varenica.

Prema riječima v. d. ravnatelja Hrvatske katoličke mreže preč. doc. dr. Krunoslava Novaka, nakon pregovora potpisan je u ugovor s Odašiljačima i vezama o odašiljačkom sustavu Hrvatskog katoličkog radija koji će program kroz iduće razdoblje emitirati putem 22 odašiljača, umjesto dosadašnjih 19.

“Zapravo ideju o poboljšanju kvalitete odašiljačkog sustava HKR-a započeo je prethodni ravnatelj HKR-a srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina. Ovim ugovorom povećavamo kvalitetu našeg signala i dobivamo veći broj odašiljača te na taj način idemo u susret našim slušateljima što nam je jako važno”, poručio je v. d. ravnatelja HKM-a Novak.

Predsjednik Uprave OIV-a Mate Botica izrazio je zahvalnost vodstvu Hrvatskog katoličkog radija što je u OIV-u prepoznala pouzdanog partnera u distribuciji i odašiljanju radijskog sadržaja.

Ovo je važan ugovor jer se zapravo proširuje naša suradnja što se tiče povećanja korištenja broja odašiljača kao i briga o kvaliteti odašiljanja signala. To povećanje kvalitete naših usluga slušatelji HKR-a će sigurno primijetiti. Nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja HKR-a na odgovarajući način jer su ona uistinu velika. Naši stručnjaci od sada brinu u cijelosti o odašiljačima i opremi, a HKR o kvaliteti radijskog programa”, istaknuo je Botica. 

Ugovor s OIV-om potpisan je na 10 godina, a njime je HKR-u zajamčena i visoka razina pouzdanosti distribucije signala kao i satelitsko odašiljanje programa.

Foto: Ante Novak/IKA // Potpisivanje ugovora između HKR-a i OIV-a

Foto: Ante Novak/IKA // Potpisivanje ugovora između HKR-a i OIV-a