Budi dio naše mreže
Izbornik

Uživo na HKR-u: Humanitarni koncert duhovne glazbe „Najmanjima od najmanjih"

Split (IKA )

„Najmanjima od najmanjih" naziv je velikog humanitarnog koncerta duhovne glazbe, u organizaciji Franjevačkog instituta za kulturu mira, koji će se drugu godinu održati u Splitu u subotu 10. studenoga u Velikoj dvorani Gripe. Koncert će s početkom u 20 sati prenositi Hrvatski katolički radio.

Ovom humanitarnom akcijom pomoći će se 10 siromašnih obitelji s bolesnom djecom, korisnicima Caritasa Nadbiskupije Split. Osim bolešću one su pogođene siromaštvom, posebnim potrebama i socijalnim poteškoćama.

Na koncertu duhovne glazbe će nastupiti Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Alan Hržica, Božja pobjeda, fra Marin Karačić, Zbor Mihovil, Skac bend Split, Vis Aurora. Voditeljica programa je Danira Matijaca.

Organizator humanitarnog koncerta „Najmanjima od najmanjih” u Splitu na Gripama je i prvi put bio Franjevački institut za kulturu mira kada je krenuo s dvotjednom manifestacijom „Dani socijalne zauzetosti”.

„Najmanji od najmanjih nas uče da ne moramo uvijek gledati samo na velike i najveće od najvećih. Njih ima posvuda. Oni su vidljivi. Njihova je prisutnost puno veća od njih samih. Svijet iz perspektive najmanjih izgleda drukčije. On je često težak i mučan, ali otvara prostor za dobrotu i pruža prigodu da opazimo koliko u našem životu ima dobra”, poručuju organizatori.

Inače, 2017. dani trajali su od 5. do 19. studenoga, a zamišljeni su kao festival kojim će se u više gradova kroz niz događanja široj hrvatskoj javnosti približiti važna uloga Katoličke Crkve u socijalnom angažmanu; od različitih udruga i pojedinaca koji na tom polju ostvaruju vrijedne rezultate.

Sav prihod od ulaznica – parter je 30 kuna, tribine 50 kuna – namijenjen je za potrebe bolesne djece, korisnika nadbiskupijskog Caritasa. Osim online prodaje, ulaznice se može nabaviti svakim danom u samostanima Gospe od Zdravlja u Splitu i Gospe Sinjske u srcu Zagore.

I ne-dolaskom na koncert može se vrlo jednostavno pomoći ‘sve rasprostranjenijim klikanjem’, odnosno uplatom na račun Splitske banke na ime Franjevačkog instituta za kulturu mira. IBAN je HR7523300031545046751. U pozivu na broj treba staviti datum uplate.

U Glazbomatu HKR-a jedna od izvođačica na koncertu Ivana Husar Mlinac pozvala je sve koji mogu da dođu na koncert, poručivši: „Slavit ćemo! Dat ćemo sve od sebe da imate festival lijepe glazbe! Svojim dolaskom učinit ćete lijepo i veliko dobro djelo!“ Najavila je da će program koncerta biti izuzetno kvalitetan jer, prema njezinoj ocjeni, duhovni eter posljednjih nekoliko godina se popunio sjajnih izvođačima, pjesmama i autorima. Osvrnula se i na prošlogodišnji koncert koji je, posvjedočila je, bio vrlo posjećen, lijep i nadahnjujući.

Uz HKR, medijskog pokrovitelja, partneri u organizaciji koncerta su Franjevački institut, Splitsko-makarska-nadbiskupija i nadbiskupijski Ured za pastoral mladih.