Budi dio naše mreže
Izbornik

Za prvu obljetnicu beatifikacije Karla Acutisa otvorena mrežna stranica na hrvatskom jeziku

Zagreb (IKA)

Petnaest godina od smrti petnaestogodišnjega talijanskog mladića blaženog Karla Acutisa navršava se 12. listopada 2021., kada se slavi njegov liturgijski spomendan.

Prije godinu dana, 10. listopada 2020., u Asizu je bio proglašen blaženikom Katoličke Crkve. Za tu prvu obljetnicu beatifikacije njegovi hrvatski štovatelji otvorili su na adresi: http://putksuncu.hr/blazeni-karlo-acutis mrežnu stranicu na hrvatskom jeziku na kojoj se mogu pronaći osnovni podaci iz njegova života uz mnoštvo ilustracija i drugih sadržaja povezanih s bl. Karlom.

Na stranici su: kratka biografija, kronologija života bl. Karla, misli bl. Karla, izložba o euharistijskim čudesima, beatifikacija Karla Acutisa, grob bl. Karla u Asizu, intervju s Karlovom majkom, rajesh Mohur-hinduist govori o bl. Karlu, B. Nagy: posjet izložbi bl. Karla u Rimu, galerija fotografija bl. Karla, galerija slika s mislima bl. Karla, videosnimci o bl. Karlu, svjedočanstva štovatelja bl. Karla, službena stranica bl. Karla Acutisa (sedam jezika) te info na hrvatskom jeziku o bl. Karlu i kontakt.

Najznačajnija duhovna karakteristika bl. Karla bila je njegovo štovanje Euharistije i promicanje pobožnosti prema Kristu u Presvetom Sakramentu. To štovanje Euharistije našlo je svoj izraz u njegovu najznačajnijem djelu Izložba o Euharistijskim čudesima. To je djelo prevedeno i na hrvatski i sada se vrše sve pripremne radnje da izložba što prije bude dostupna cijeloj javnosti.

U izložbu bl. Karlo uvrstio je naknadno i euharistijsko čudo iz Ludbrega na što ga je upozorio o. Božidar Nagy, SJ, koji je još za njegova života posjetio njegovu izložbu u Rimu 2005. g. Blaženi Karlo, kako je izjavila njegova majka, želio je hodočastiti također i u Ludbreg, ali ga je u tome spriječio prerani odlazak s ovoga svijeta.