Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-mate-uzinic

Biskup Uzinić na proslavi Velike Gospe u Dubrovniku: Građenje novog svijeta s Bogom nije smo utješna poruka za neznatne nego i za sve ostale

Veliki broj vjernika i gostiju Dubrovnika sudjelovalo je na svečanom večernjem pontifikalnom slavlju na svetkovinu Uznesenja Marijina 15. kolovoza ispred dubrovačke katedrale koja na ovu svetkovinu proslavlja svoju nebesku zaštitnicu. Euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić. Nakon mise uslijedila je procesija do gradske luke sa slikom Gospe od Porata koju su ove godine nosili pomorci Nikola Čorak, Ivica Đuraš, Ivica Ljuban, Zvonimir Cetinić, Pero Batinić i Nikola Mihanović. U gradskom portu izmoljena je molitva za sve putnike i blagoslovljena su plovila.

Završila prva Ljetna škola teologije

Prva Ljetna škola teologije Dubrovnik završila je u petak 19. srpnja zahvalnim misnim slavljem u zbornoj crkvi dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha. Misu je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić.

Misa uoči Ljetne škole teologije: Teologija nije samo pitanje razuma nego i srca

Sudionici prve Ljetne škole teologije u Dubrovniku okupili su 14. srpnja na redovitoj nedjeljnoj euharistiji 15. nedjelje kroz godinu u crkvi Sv. Petra na Boninovu večer uoči otvaranja škole. Misno slavlje predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić koji je završnim blagoslovom sudionika blagoslovio i rad škole, a samo misno slavlje namijenio je za uspjeh škole i njezine dobre plodove.

Dubrovčani proslavili svetkovinu Srca Isusova

Svetkovina Presvetog Srca Isusova svečano je proslavljena u petak 28. lipnja kod isusovaca u crkvi Sv. Ignacija u Dubrovniku. Pontifikalno misno slavlje i procesiju predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić. Na kraju svečanog misnog slavlja, nakon litanija Presvetom Srcu Isusovu, biskup Uzinić predvodio je i procesiju s Presvetim preko poljane Ruđera Boškovića, gdje je udijelio i završni blagoslov okupljenim vjernicima.

Molitveno-duhovni susret povodom Dana svećeničkog posvećenja u Dubrovniku

Molitveno-duhovni susret povodom Dana svećeničkog posvećenja te molitve za duhovna zvanja održan je u četvrtak, 27. lipnja u crkvi sv. Ignacija u Dubrovniku, a na susretu su sudjelovali svećenici, redovnici i redovnice s područja cijele biskupije. Na susretu je prigodno razmatranje imao dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koje je nastavljeno euharistijskim klanjanjem.

Susret molitvenih zajednica i duhovnih pokreta: Treba se dogoditi zagrljaj između starog i novog u Crkvi

Susret članova molitvenih zajednica, duhovnih pokreta, crkvenih društva i svjetovnih redova franjevačkih i dominikanskih trećoredaca na području Dubrovačke biskupije održan je u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike na Duhovski ponedjeljak 10. lipnja, kada se slavi Marija Majka Crkve. Pontifikalno misno slavlje predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić, a prvi put na susretu su bili i članovi zajednice Trajnog euharistijskog klanjanja koje je ove godine započelo u crkvi Sv. Josipa u Gradu.

Na Duhove u dubrovačkoj katedrali prvi put se molila Molitva za sinodu

Pontifikalno misno slavlje na svetkovinu Duhova 9. lipnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić. Biskup je na misi podijelio sakrament potvrde ovogodišnjim kandidatima za krizmu iz katedralne župe i župe sv. Andrije - Pile. Pred kraj mise svi okupljeni u katedrali prvi put su izmolili Molitvu za sinodu koja se toga dana molila na misama diljem biskupije, a koja će se i ubuduće redovito moliti. Naime, Dubrovačka biskupija je na svetkovinu Duhova započela pripremno razdoblje biskupijske sinode.

Pastirsko pismo dubrovačkog biskupa Uzinića

Pastirsko pismo “Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu (Fil 2,5)“ dubrovačkog biskupa Mate Uzinića na početku sinodalnog hoda prema Biskupijskoj sinodi.

1 2 3 6