Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-mate-uzinic

Svetkovina Duhova proslavljena u dubrovačkoj katedrali

Svetkovina Duhova, rođendan Crkve, proslavljena je u nedjelju, 31. svibnja svečanim pontifikalnim misnim slavljem u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku. Misu je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić u koncelebraciji s generalnim vikarom don Hrvojem Katušićem i uz asistenciju đakona don Tomislava Sikavice.

Misa za pokojnu dr. Vikicu Vujicu u Dubrovniku

Mjesečni susret djelatnika Ordinarijata i drugih ustanova Dubrovačke biskupije kao i pročelnika biskupijskih vijeća održan je u petak, 29. svibnja, prvi put od početka situacije s koronavirusom. Susret je započeo misom u dubrovačkoj katedrali za nedavno preminulu kolegicu dr. Vikicu Vujicu.

Svetkovina Uzašašća Gospodinova proslavljena u dubrovačkoj katedrali

Na svetkovinu Uzašašća Gospodnjeg u četvrtak, 21. svibnja večernje pontifikalno euharistijsko slavlje u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić u zajedništvu s generalnim vikarom don Hrvojem Katušićem te uz asistenciju đakona don Tomislava Sikavice.

Online proslava Dana Biskupijske klasične gimnazije u Dubrovniku

Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića proslavila je u ponedjeljak, 18. svibnja Dan škole, a proslavu nije omela niti činjenica da se to nije moglo na uobičajeni način. Kao što se u školi uspješno provodi „nastava na daljinu“, na sličan način je proslavljen i Dan škole.

Na molitvi u dubrovačkoj katedrali o čudu oprosta koje je učinio sv. Ivan Pavao II.

Večernjom molitvom u dubrovačkoj katedrali u ponedjeljak, 18. svibnja ušlo se u deseti tjedan molitava s izravnim online prijenosom. Molitvu uz moći sv. Ivana Pavla II. na stotu obljetnicu njegovog rođenja predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić koji je u prigodnom nagovoru govorio o najvećem čudu sv. Ivana Pavla II., čudu oproštenja.

Biskup Uzinić: Tragedija je biti kršćani, a ne biti s Kristom

Misno slavlje Šeste vazmene nedjelje, 17. svibnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić, koji se je na početku mise podsjetio na dva događaja koji se ovih dana obilježavaju, a čije sudionike je uključio u molitvu.

Biskup Uzinić o zajedničkom hodu u sinodalnom procesu Dubrovačke biskupije

Prva večernja Šeste vazmene nedjelje molila se iz Časoslova u subotu, 16. svibnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku. Molitvu je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić uz katedralnog župnika don Marina Lučića i dvojicu dubrovačkih bogoslova te uz pjevanje liturgijskih pjesama voditeljice zbora Maje Marušić.

Molitva na Međunarodni dan obitelji u dubrovačkoj katedrali

Na Međunarodni dan obitelji, u petak 15. svibnja dubrovački biskup Mate Uzinić predvodio je večernju molitvu u dubrovačkoj katedrali namjenjujući je upravo za obitelji koje su u ovoj pandemiji nosile veliki teret u zaštiti svojih članova.

1 2 3 14