Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-mate-uzinic

Sveti Mihovil proslavljen u Šibeniku

Svetkovina svetog Mihovila, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije, proslavljena je u nedjelju 29. rujna na trgu pred šibenskom katedralom misnim slavljem i procesijom koju je predvodio hvarski biskup Petar Palić.

Otvorenje svetkovine sv. Mihovila u Šibeniku

Proslava sv. Mihovila arhanđela, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije otvorena je Službom svjetla i pjevanim Povečerjem 28. rujna u katedrali svetog Jakova u Šibeniku.

Biskup Uzinić na čestitanju židovske Nove godine

Dubrovački biskup Mate Uzinić sudjelovao je u petak 27. rujna na čestitanju židovske Nove godine Roš Hašane koje je u svojim prostorijama za predstavnike političkoga, vjerskog, gospodarskog i kulturnog života Dubrovnika priredila Židovska općina u Dubrovniku.

Misa povodom nove nastavne godine u Dubrovniku

Misno slavlje za učenike i učenice srednjih škola na području Dubrovnika te njihove profesore, ravnatelje i vjeroučitelje povodom početka nove nastavne godine u srijedu 18. rujna predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. U koncelebraciji su bili vjeroučitelj koji je primio mandat don Tonći Ante Prizmić, novi ravnatelj Biskupijske klasične gimnazije don Josip Lebo te generalni vikar Dubrovačke biskupije i pročelnik Katehetskog ureda don Hrvoje Katušić. Na kraju mise biskup je podijelio kanonske mandate za predavanje vjeronauka u osnovnim i srednjim školama te vjerskog odgoja u vrtićima.

Biskup Uzinić na proslavi Velike Gospe u Dubrovniku: Građenje novog svijeta s Bogom nije smo utješna poruka za neznatne nego i za sve ostale

Veliki broj vjernika i gostiju Dubrovnika sudjelovalo je na svečanom večernjem pontifikalnom slavlju na svetkovinu Uznesenja Marijina 15. kolovoza ispred dubrovačke katedrale koja na ovu svetkovinu proslavlja svoju nebesku zaštitnicu. Euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić. Nakon mise uslijedila je procesija do gradske luke sa slikom Gospe od Porata koju su ove godine nosili pomorci Nikola Čorak, Ivica Đuraš, Ivica Ljuban, Zvonimir Cetinić, Pero Batinić i Nikola Mihanović. U gradskom portu izmoljena je molitva za sve putnike i blagoslovljena su plovila.

Završila prva Ljetna škola teologije

Prva Ljetna škola teologije Dubrovnik završila je u petak 19. srpnja zahvalnim misnim slavljem u zbornoj crkvi dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha. Misu je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić.

1 2 3 6