Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-mate-uzinic

Biskup Uzinić: Bili proganjani ili ne, kršćani uvijek nastavljaju ljubiti

Na blagdan sv. Stjepana prvomučenika 26. prosinca apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor, predslavio je euharistiju u crkvi Domino u Dubrovniku u kojoj se mise slave samo u božićnom vremenu i u kojoj je kao dubrovački biskup nastojao predvoditi bar jednu misu svake godine.

Biskup Mate Uzinić misom na svetkovinu Bezgrešne oprostio se od vjernika Dubrovačke biskupije

Na svečanoj proslavi svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije – “Imakulate” u crkvi Male braće u Dubrovniku u utorak, 8. prosinca, predvoditelj slavlja dubrovački biskup i imenovani riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić oprostio se od vjernika Dubrovačke biskupije prije odlaska prema Rijeci i preuzimanja službe riječkog nadbiskupa koadjutora.

VIDEO Mons. Mate Uzinić u TV-emisiji „Vidljivi tragovi“: Enciklika „Fratelli Tutti“ sadrži autentični nauk Svetog Oca (2)

Dubrovački biskup i novoimenovani nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije mons. Mate Uzinić gostovao je u emisiji „Vidljivi tragovi“ u produkciji Splitsko-makarske nadbiskupije koja se emitira utorkom u 20 sati na TV-u Jadran te nedjeljom u 18 sati na Laudato TV-u. Donosimo snimku drugog dijela razgovora s mons. Uzinićem, emitiranog 17. studenoga.

Biskup Uzinić za HKR: Ljudski je život vrijedan u svim njegovim fazama

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelji dubrovački biskup Mate Uzinić je u emisiji „Argumenti“ Hrvatskoga katoličkog radija u utorak 3. studenoga istaknuo je da eutanazija kojom se prekida život u njegovo završnoj fazi nije samo protivna životu nego i ljudskom dostojanstvu te da je ona zločin koji je moralno nedopustiv čin.

1 2 3 18