Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-mate-uzinic

Biskup Uzinić molio krunicu pred oltarom Gospe od Porata

O otajstvima svjetla razmatralo se u molitvi krunice koju je pred oltarom Gospe od Porata na kojem su bile izložene moći sv. Ivana Pavla II. predvodio u četvrtak, 26. ožujka dubrovački biskup Mate Uzinić. Čitane su meditacije krunice svjetla koje su se razmatrale u trenucima agonije blagopokojnog pape, a biskup je molitvu molio na krunici vezanoj uz pontifikat Ivana Pavla II.

Misa u dubrovačkoj katedrali na Blagovijest

Na svetkovinu Navještenja Gospodinova 25. ožujka u uvjetima kada se ne slave mise s narodom zbog sprječavanja širenja pandemije COVID-19, a svi građani se potiču da ostanu u svojim domovima, dubrovački biskup Mate Uzinić slavio je večernju misu u dubrovačkoj katedrali koja je prenošena uživo putem interneta. Biskup je misu slavio na oltaru Gospe od Blagovijesti te je u propovijedi povezao ono što je prikazano na slici s teološkim porukama svetkovine.

Prvi tjedan večernjih molitava u dubrovačkoj katedrali okupio respektabilnu vjerničku zajednicu u online molitvi

Već tjedan dana iz katedrale Gospe Velike u Dubrovniku prenose se direktno putem interneta večernje molitve te nedjeljna i blagdanska misna slavlja koja okupljaju iz dana u dan vjernike ne samo s područja Dubrovačke biskupije nego i iz raznih dijelova Hrvatske i svijeta. Tako je bilo i u ponedjeljak, 23. ožujka, a molitvu ispred oltara Gospe od Porata predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić.

Poziv biskupa Uzinića na večerašnju molitvu

Večernja molitva ispred oltara Gospe od Porata u dubrovačkoj katedrali nastavlja se i 23. ožujka. Svi koji se žele pridružiti mogu to učiniti putem mrežnih stranica Dubrovačke biskupije, youtube kanala Dubrovačka biskupija te Facebook profila dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića. Molitvu u 20 sati predvodit će biskup Uzinić.

Subotnja večernja molitva iz dubrovačke katedrale

Ispred oltara Gospe od Porata u dubrovačkoj katedrali večernju molitvu u subotu, 21. ožujka predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić, a vjernici su putem interneta zajedno s njime razmišljali o radosnim otajstvima krunice. Molitvu krunice biskup je ove večeri molio s krunicom sv. Benedikta, zaštitnika Europe.

Dubrovnik: Treća večernja obiteljska molitva u izravnom prijenosu na internetu

Večernja molitva pred oltarom Gospe od Porata u dubrovačkoj katedrali, koja se prenosila uživo (live stream) i treće večeri je okupila brojne molitelje koji su s biskupom dubrovačkim mons. Matom Uzinićem molili iz svojih domova. U srijedu, 18. ožujka, s biskupom je molio katedralni župnik don Marin Lučić i nekoliko drugih molitelja.

1 2 3 11