Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-mate-uzinic

Proslava Gospe Karmelske na Šipanu: Važno je tražiti nove putove, ne odbacujući stare

Proslava glavne župne svetkovine Gospe Karmelske u župi Velike Gospe u Suđurđu na otoku Šipanu okupila je u četvrtak, 16. srpnja vjernike otoka u župnoj crkvi kako bi, uz zavjetnu sliku pred kojom se vjernici stoljećima mole, zahvalili za milosti dobivene po Gospinom zagovoru te preporučili sebe i svoje potrebe svojoj zaštitnici. Euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić uz koncelebraciju župnika don Jerka Bana.

Proslavljena Gospa od Orašca

Svečano večernje misno slavlje u Orašcu, na blagdan Gospe od Orašca u četvrtak, 2. srpnja predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić. Na blagdan Gospe od Orašca liturgijski se proslavlja blagdan Navještenja Blažene Djevice Marije koji se po starom kalendaru slavio na ovaj datum, a po novom je to 31. svibnja.

Biskup Uzinić na proslavi sv. Antuna u Pridvorju

U samostanu sv. Vlaha u Pridvorju gdje se svake godine na spomendan sv. Antuna okuplja velik broj vjernika iz cijelih Konavala središnje misno slavlje na svečev blagdan u subotu, 13. lipnja predslavio je dubrovački biskup Mate Uzinić u koncelebraciji s konavoskim svećenicima i gvardijanom samostana fra Ivom Kramarom.

1 2 3 15