Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-mate-uzinic

VIDEO Mons. Mate Uzinić u TV-emisiji „Vidljivi tragovi“: Enciklika „Fratelli Tutti“ sadrži autentični nauk Svetog Oca (2)

Dubrovački biskup i novoimenovani nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije mons. Mate Uzinić gostovao je u emisiji „Vidljivi tragovi“ u produkciji Splitsko-makarske nadbiskupije koja se emitira utorkom u 20 sati na TV-u Jadran te nedjeljom u 18 sati na Laudato TV-u. Donosimo snimku drugog dijela razgovora s mons. Uzinićem, emitiranog 17. studenoga.

Biskup Uzinić za HKR: Ljudski je život vrijedan u svim njegovim fazama

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelji dubrovački biskup Mate Uzinić je u emisiji „Argumenti“ Hrvatskoga katoličkog radija u utorak 3. studenoga istaknuo je da eutanazija kojom se prekida život u njegovo završnoj fazi nije samo protivna životu nego i ljudskom dostojanstvu te da je ona zločin koji je moralno nedopustiv čin.

Biskup Uzinić se na nedjeljnoj misi u katedrali spomenuo žrtava s Dakse

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predslavio je u nedjelju, 25. listopada euharistijsko slavlje u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku, na kojem se, uz ostalo, spomenuo i žrtava na otoku Daksi ubijenih u jesen 1944. godine. Zločin na Daksi biskup Uzinić je nazvao „bezbožnim i nehumanim činom".

Sjednica Biskupijskog pastoralnog vijeća Dubrovačke biskupije

Sjednica Biskupijskog pastoralnog vijeća Dubrovačke biskupije održana je u subotu, 24. listopada u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Na sjednici je novu encikliku pape Franje „Fratelli tutti“ predstavio dubrovački biskup Mate Uzinić.

Biskup Uzinić na panelu "(Ne)održivost i (ne)odgovornost u doba korone"

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić sudjelovao je u subotu 24. listopada na panelu „(Ne)održivost i (ne)odgovornost u doba korone“ u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku. Uz biskupa Uzinića, na panelu su sudjelovali i zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula, glavna urednica DubrovnikNeta Lidija Crnčević i liječnik patolog Igor Borić.

Spomendan sv. Ivana Pavla II. proslavljen u dubrovačkoj katedrali

Misa u povodu spomendana sv. Ivana Pavla II., pape, proslavljena je u četvrtak, 22. listopada u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku. Misno slavlje predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić koji je u propovijedi govorio o elementima odgovora na Božji poziv prepoznatljivim u životu sv. Ivana Pavla II.

1 2 3 18