Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-mate-uzinic

Susret molitvenih zajednica i duhovnih pokreta: Treba se dogoditi zagrljaj između starog i novog u Crkvi

Susret članova molitvenih zajednica, duhovnih pokreta, crkvenih društva i svjetovnih redova franjevačkih i dominikanskih trećoredaca na području Dubrovačke biskupije održan je u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike na Duhovski ponedjeljak 10. lipnja, kada se slavi Marija Majka Crkve. Pontifikalno misno slavlje predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić, a prvi put na susretu su bili i članovi zajednice Trajnog euharistijskog klanjanja koje je ove godine započelo u crkvi Sv. Josipa u Gradu.

Na Duhove u dubrovačkoj katedrali prvi put se molila Molitva za sinodu

Pontifikalno misno slavlje na svetkovinu Duhova 9. lipnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić. Biskup je na misi podijelio sakrament potvrde ovogodišnjim kandidatima za krizmu iz katedralne župe i župe sv. Andrije - Pile. Pred kraj mise svi okupljeni u katedrali prvi put su izmolili Molitvu za sinodu koja se toga dana molila na misama diljem biskupije, a koja će se i ubuduće redovito moliti. Naime, Dubrovačka biskupija je na svetkovinu Duhova započela pripremno razdoblje biskupijske sinode.

Pastirsko pismo dubrovačkog biskupa Uzinića

Pastirsko pismo “Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu (Fil 2,5)“ dubrovačkog biskupa Mate Uzinića na početku sinodalnog hoda prema Biskupijskoj sinodi.

250 godina župe Svetog Spasitelja u Mokošici

Na svetkovinu Uzašašća Gospodnjega u četvrtak 30. svibnja, župa Svetog Spasitelja u Mokošici proslavila je 250. obljetnicu župe. Na pontifikalnom večernjem euharistijskom slavlju župnik don Ivica Pervan objavio je novo ime župe koja će se ubuduće zvati župa Presvetog Spasitelja. Povratak je to na staro ime župe s ciljem boljeg razumijevanja njezinog titulara.

Svećenicima predstavljeno pastirsko pismo biskupa Uzinića

Dubrovački biskup Mate Uzinić predstavio je u srijedu, 22. svibnja svoje pastirsko pismo “Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu (Fil 2,5)“ svećenicima i redovnicima okupljenim na Studijskom danu u Dubrovniku. Riječ je o pastirskom pismu kojim se najavljuje početak sinodalnog hoda Dubrovačke biskupije prema biskupijskoj sinodi.

Gospa Delorita u Kuni na Pelješcu

U svetištu Gospe Delorite u Kuni Pelješkoj 10. svibnja tradicionalno je proslavljen naslovni blagdan Gospe Delorite koji je i općina Orebić izabrala za svoju zaštitnicu. Euharistijsko slavlje i svečanu procesiju koja mu je prethodila predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić.

1 2 3 5