Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-anton-tamarut

Obiteljski i duhovni korijeni nadbiskupa Antona Tamaruta

»Zvali su me Ribaru – Obiteljski i duhovni korijeni nadbiskupa Antona Tamaruta« nova je knjiga objavljena u izdanju Glasa Koncila, a napisao ju je prof. dr. sc. Anton Tamarut, nećak pokojnoga riječko-senjskoga nadbiskupa, prigodom 90. obljetnice njegova rođenja (1932.) i 65. obljetnice svećeničkoga ređenja i mlade mise u Novalji (1957.).

UKI-jev korizmeni susret s dr. Antonom Tamarutom o radosti vjere

Što gubimo ako ne vjerujemo i zašto su radost i ljepota najprivlačnija snaga kršćanske vjere - pitanja su o kojima je predsjednica Udruge katoličkih intelektualaca (UKI) dr. Ružica Pšihistal propitivala svećenika Krčke biskupije i redovitog profesora Katoličkoga bogoslovnog u Zagrebu prof. dr. Antona Tamaruta tijekom prvog korizmenoga susreta održanog 3. ožujka u Osijeku u Klubu knjižare Nova.

Teološki četvrtak o teologiji radosti

"Radost Božića – radost evanđelja. Postoji li teologija radosti?" bila je tema Teološkog četvrtka Kršćanske sadašnjosti, održanog 19. prosinca u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu. Uvodna izlaganja održali su prof. dr. Anton Tamarut sa zagrebačkog KBF-a i katolički laik mr. Krešimir Cerovac.

Obljetnica smrti nadbiskupa Tamaruta

Povodom 19. obljetnice smrti Riječko-senjskog nadbiskupa i metropolite mons. dr. Antona Tamaruta, njegov nasljednik riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić, 27. lipnja predvodio je misu u katedrali sv. Vida, gdje počivaju njegovi zemni ostaci.

Predstavljena knjiga Antona Tamaruta „Kako je lijepo moći vjerovati“

Kršćanski kulturni centar i Kršćanska sadašnjost priredili su, u srijedu 12. lipnja u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu, predstavljanje knjige Antona Tamaruta „Kako je lijepo moći vjerovati“. Knjigu su predstavili dr. Ivan Bodrožić i dr. Petar Tomev Mitrikeski, a osim autora, prisutnima se obratio i glavni urednik Kršćanske sadašnjosti dr. sc. Stjepan Brebrić.

Crkvena hodočašća u Međugorje tema Argumenata HKR-a

Papino odobrenje službenih crkvenih hodočašća u Međugorje bila je tema emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 20. svibnja gosti urednice Tanje Maleš bili profesor dogmatike sa zagrebačkog KBF-a dr. Anton Tamarut, novinar Večernjeg lista Darko Pavičić i međugorski župnik fra Marinko Šakota koji se pridružio putem telefona.

Duhovne vježbe za vjeroučitelje Riječke nadbiskupije

U organizaciji Katehetskog ureda u petak 5. travnja u Domu pastoralnih susreta u Lovranu započele su korizmene duhovne vježbe za 50-ak vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri Riječke nadbiskupije na temu „Sreća susreta s Isusom“.