Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: provincijal-fra-ivo-martinovic

Hodočašće franjevaca trećoredaca u Svetu zemlju

Franjevci trećoredci pohodili su Svetu zemlju u sklopu provincijskoga hodočašća od srijede 6. do utorka 12. rujna predvođeni provincijalom fra Ivom Martinovićem i voditeljem hodočašća fra Matejom Jovanovcem, izvijestili su iz Provincije.

Franjevci trećoredci obilježili Dan Provincije hodočašćem u Herceg Novi

Provincija franjevaca trećoredaca glagoljaša obilježila je Dan Provincije, koji slave na blagdan sv. Jeronima 30. rujna, hodočašćem u Herceg Novi u ponedjeljak 26. i utorak 27. rujna, koje je vodio provincijal fra Ivo Martinović i na kojem su sudjelovala sedamnaestorica braće iz sve tri regije Provincije, izvijestili su iz Provincije.

Blagdan sv. Vinka Paulskog u Herceg Novom

Družba sestara milosrdnica u Herceg Novom sa župljanima i štovateljima sv. Vinka Paulskog proslavila je blagdan nebeskog zaštitnika i utemeljitelja Družbe u samostanskoj crkvi Sv. Antuna u utorak 27. rujna, objavljeno je na mrežnoj stranici Kotorske biskupije.

Sprovod fra Josipa Mazića

Sprovod fra Josipa Mazića, franjevca trećoredca (1938. ‒ 2022.),  koji je preminuo  18. svibnja u samostanu sv. Mihovila u Zadru, predvodio je 23. svibnja na Gradskom groblju u Zadru provincijal fra Ivo Martinović uz asistenciju fra Nike Baruna, gvardijana Samostana sv. Mihovila i provincijskoga tajnika fra Zvonimira Brusača.