Budi dio naše mreže
Izbornik

Aplikacija „Klikom do molitve" od sada na sedam jezika

Vatikan (IKA)

Službena platforma Papine Svjetske molitvene mreže od sada je na sedam jezika. To je sredstvo za molitvu na Papine nakane u zajedništvu s mnogim drugim ljudima u svijetu. Aplikacija „Click to pray – Klikom do molitve“ pokrenuta je 1. ožujka u Tajvanu na tradicionalnom kineskom jeziku.

Aplikacija je pokrenuta na Yunlin County stadionu tijekom završnog slavlja IV. nacionalnog euharistijskog kongresa u Tajvanu kojem je predsjedao Papin posebni izaslanik kardinal Fernando Filoni, prefekt Kongregacije za evangelizaciju naroda.

Stranica www.clicktopray.org sada nudi sadržaj na sedam jezika: španjolskom, engleskom, talijanskom, francuskom, portugalskom, njemačkom i tradicionalnom kineskom, te uključuje Papin osobni profil u koji su uključene njegove nakane i molitve za Crkvu, prenosi Vatican News.

Na toj su mrežnoj stranici tri rubrike: „Molite s Papom“, s molitvenim nakanama za svaki mjesec koje je izabrao Papa; „Molite svaki dan“, u kojoj je osigurano praćenje u molitvi tijekom tri različita trenutka u danu: ujutro, poslijepodne i navečer. Na kraju je i „Molite u mreži“, prostor u kojem korisnici mogu podijeliti svoje molitve i moliti jedni za druge. U tom posljednjem odjeljku nalazi se osobni profil pape Franje koji je pokrenut nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja 20. siječnja. Aplikacija „Click To Pray“ može se preuzeti operativnim sustavima android i ios. Poslanje Papine Svjetske molitvene mreže je moliti zajedno s Crkvom. Osnovana je godine 1844. kao Apostolat molitve koji je prisutan u 98 zemalja i u njemu sudjeluje više od 35 milijuna katolika.

Ključne riječi:
Click to Pray tajvan