Budi dio naše mreže
Izbornik

Imenovan novi apostolski nuncij pri Europskoj Uniji

Vatikan/Bruxelles (IKA)

Papa Franjo imenovao je u subotu, 8. svibnja mons. Alda Giordana novim apostolskim nuncijem Svete Stolice pri Europskoj Uniji. Prije ovoga imenovanja, mons. Giordano bio je nuncij u Venezueli, prenosi u subotu 8. svibnja portal Katoličkog tjednika - Nedjelja.

Vijest je objavio Tiskovni ured Svete Stolice, a mons. Giordano će se tako nakon sedam godina djelovanja u Latinskoj Americi vratiti u Europu gdje je već ranije bio na službama generalnog tajnika Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) te stalnog promatrača Svete Stolice pri Vijeću Europe u Strasbourgu.

U intervjuu za agenciju SIR neposredno nakon imenovanja mons. Giordano izjavio je kako osjeća veliku radost zbog povratka „kući“ i mogućnosti nastaviti služiti u velikom i kompliciranom procesu ujedinjenja kontinenta, ali i strah da će se naći u promijenjenoj Europi, s obzirom na trenutne ritmove povijesti.

„Moja prva obveza bit će pokušati shvatiti novonastalu situaciju“, poručio je mons. Giordano, novoimenovani apostolski nuncij pri Europskoj Uniji, prenio je u subotu 8. svibnja portal Katoličkog tjednika – Nedjelja.